Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα κίνημα, χρειάζεται ένα κίνημα αποτελεσματικό, γιατί πολύ εύκολα, όταν διαψευστούν οι ελπίδες, τις διαδέχεται η απογοήτευση», παρατήρησε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ.



«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα κίνημα, χρειάζεται ένα κίνημα αποτελεσματικό, γιατί πολύ εύκολα, όταν διαψευστούν οι ελπίδες, τις διαδέχεται η απογοήτευση», παρατήρησε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ
«Θα μου πείτε», πρόσθεσε, «ότι να ο λαός αρχίζει και ξεσηκώνεται, οι πλατείες γεμίζουν κόσμο κλπ. Είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για ξεσηκωμό και αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές μιλήσαμε και για πόλεμο».
«Δεν φοβούνται τα κινήματα της πλατείας όσο και αν σε αυτά συμμετέχουν μάζες, κόσμος με διάθεση πραγματικά να διεκδικήσει κάποια αλλαγή, αν κι εδώ είναι λίγο θολά τα πράγματα, τι θέλει ο καθένας», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λέει: «Πήγαινε σε μια πλατεία να εκτονωθείς. Θα πας μια μέρα, δυο, τρεις, ένα μήνα, θα κουραστείς».
Όπως είπε, «ο αγώνας δεν μπορεί να μένει στις πλατείες -δεν τις υποτιμούμε τις πλατείες κι εμείς κάνουμε κεντρικές κινητοποιήσεις, αλλά για να ριζώσει ο αγώνας και να έχει αποτελέσματα πρέπει να πατήσει σε κάθε τόπο δουλειάς, εκεί που είναι απευθείας ο ταξικός αντίπαλος».
Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι το κόμμα της είχε προβλέψει κοινωνικά ξεσπάσματα και υπενθύμισε ότι τα τελευταία 30 - 40 χρόνια υπήρχαν σημαντικές φάσεις, κατά τις οποίες αναπτερωνόταν η ελπίδα του λαού ότι μπορεί να γίνει μια ουσιαστική αλλαγή στην Ελλάδα, όπως έγινε το 74 όταν έπεσε η Χούντα και το 81 όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση.
Ανέφερε επίσης ότι οι εξελίξεις πια τρέχουν κάθε μέρα που περνάει και αν δεν υπάρχει αντίσταση και αντίδραση των εργαζομένων θα είναι αργά. «Επομένως», συμπλήρωσε, «οι εξελίξεις τρέχουν και επιλογές που δεν έγιναν για πολλά χρόνια πρέπει να γίνουν τώρα».
Η γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Πορτογαλία και τη νίκη της Δεξιάς, για να τονίζει ότι η αλλαγή που χρειάζεται στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εναλλαγή κυβέρνησης, ούτε καν εναλλαγή του πολιτικού προσωπικού. Υποστήριξε ότι η αλλαγή που έχουν ανάγκη ιδιαίτερα οι εργατοϋπάλληλοι είναι μια ριζική αλλαγή στο πεδίο της οικονομίας.
Πηγές: www.naftemporiki.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: