Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Δήλωση του Πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στο Περού.


«Αποφασιστική νίκη του επικεφαλής των αριστερών πολιτικών δυνάμεων, Hollanda Oumala στις προεδρικές εκλογές στο Περού».


Ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος του Περού, Hollanda Oumala,  κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με ένα ποσοστό που άγγιξε το 52.6% έναντι τις Κείκο Φουζιμόρι, «εκλεκτή» της Ουάσιγκτον και της οικονομικής ελίτ της χώρας.
Η Ριζοσπαστική Αριστερά της χώρας μας συγχαίρει θερμά το νικητή των εκλογών του Περού Hollanda Oumala, όλες τις αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις που έδωσαν μια μεγάλη και νικηφόρα μάχη.

 Οι άνεμοι των μεγάλων ανατροπών,  των βαθιών δημοκρατικών αλλαγών στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική συνεχίζουν να δίνουν ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων. Ο νεοφιλελευθερισμός, η ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις, η νέο-αποικιοκρατία περνούν στο περιθώριο. Oι λαοί πρωτοστατούν για έναν  άλλο κόσμο ειρηνικό, με κοινωνική δικαιοσύνη, για ψωμί παιδεία και ελευθερία, ένα σύνθημα που ακούγεται τούτες τις μέρες στους δρόμους και τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης».
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: