Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Για την συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αθήνας


Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή ντόπιων και μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων στην χθεσινή αντικυβερνητική - αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Αθήνας, την ώρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκατοντάδες ήταν οι αγωνιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων: το Δημαρχείο βρέθηκε περικυκλωμένο από διαδηλωτές που απάντησαν στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία,διαδηλώνοντας ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την πλήρη διάλυση κοινωνικών -προνοιακών υποδομών, τις ρατσιστικές πολιτικές που επιβάλλουν τα Μνημόνια κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου. Που διατράνωσαν για άλλη μία φορά ότι δεν περνάει η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαιρέσει την εργατική τάξη σε «ντόπιους» και «ξένους», σε «προνομιούχους» και «μη», προκειμένου να επιβάλλει την κυριαρχία του κεφαλαίου.
Που έδωσαν την καλύτερη απάντηση στα παπαγαλάκια που μιλούν για «ακροκινούμενες» ομάδες, στην προσπάθειά τους να συμψηφίσουν την δολοφονική δράση του υπόκοσμου της Χρυσής Αυγής με τις κινητοποιήσεις του κινήματος και της Αριστεράς!Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών εμπόδισε τους σχεδιασμούς των συμμοριών της «Χρυσής Αυγής» να παρουσιαστούν ως «αγανακτισμένοι πολίτες» έξω από το Δημαρχείο που πιέζουν για ρατσιστικά πογκρόμ και επιχειρήσεις-σκούπα. Η αστυνομική συνδρομή στο δολοφονικό τους έργο έχει καταγραφεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, όπως και η πολιτική κάλυψη που τους παρέχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ανοχή της δημοτικής αρχής Καμίνη: δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο οι Χρυσαυγίτες τόλμησαν να απειλήσουν εκλεγμένους συμβούλους της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» και της «Ανοιχτής Πόλης»!
Αποφασιστικά θα απαντήσουμε στην επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλλει την άθλια πολιτική του αιώνιου Μνημονίου και του Συμφώνου για το Ευρώ, που οδηγεί σε μαζική εξαθλίωση και πτώχευση τους εργαζόμενους και το λαό. Να εντείνει την καταστολή και τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, να παραδώσει το κέντρο της Αθήνας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Με τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών της φτώχειας και της ανεργίας, με το ζωντάνεμα των γειτονιών με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, με την κοινωνική αλληλεγγύη, έτσι μπορεί να αλλάξει η ζωή όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: