Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

5 Mάη 2010.Από το αρχείο του K.K.E4ever...Ένα χρόνο πριν, η μεγαλύτερη κινητοποίηση λαού στην Αθήνα.Μια ανάρτηση από τον Δημήτρη.Ν.


ΑΘΗΝΑ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ - ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ!                                         

Πεδίο του Άρεως, Πατησίων, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου, χιλιάδες κόσμου συγκεντρωμένοι σήμερα στην Αθήνα. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ, τουλάχιστον μετά το ’74. Ήταν τόσο μεγάλη που καλά – καλά δεν μπορούσε να ξεκινήσει η πορεία.
Μια παρουσία λαού που κατατρόμαξε και δημιούργησε πανικό στη κυβέρνηση και στις δυνάμεις του συστήματος γι’ αυτό και δόθηκε εντολή να χτυπηθεί ο λαός. Αμέτρητες οι προσπάθειες και τα ντου των ΜΑΤ κατά πάνω στο κόσμο, δακρυγόνα, ασφυξιογόνα και ότι άλλο διαθέτει η τεχνολογία της καταστολής. Ο κόσμος όμως δεν έφευγε! Αντιμετώπισε τις επιθέσεις με αποφασιστικότητα και συγκροτημένα γι΄ αυτό και στο Σύνταγμα η κυβέρνηση επέλεξε τη μεγαλύτερη επίθεση, αλλά ακόμη και τότε ο κόσμος δεν έφευγε και κατάγγελλε την καταστολή και τη κυβερνητική πολιτική.
Το μπλοκ της Ταξικής Πορείας σε καμιά περίπτωση δεν έκανε πίσω, δε διαλύθηκε. Στήριξε και βοήθησε και άλλο κόσμο να διαδηλώσει και να μη γίνει έρμαιο των αστυνομικών επιθέσεων. Δήλωσε αποφασισμένο ότι η πορεία θα γίνει πάση θυσία όπως και έγινε. Όταν βρισκόμασταν στη Μητροπόλεως δύο ομάδες Δίας, γύρω στις 50 μηχανές, κατέβηκαν από το Σύνταγμα, αφού ολοφάνερα στοχοποίησαν και έδειχναν το μπλοκ, και ζητήθηκε από τους διαδηλωτές να διαλυθούν, κάτι που δεν έγινε φυσικά και τότε εφόρμησαν κατά πάνω μας και προσπάθησαν να μας διαλύσουν. Αλλά ούτε τότε το κατάφεραν, ανασυγκροτηθήκαμε αμέσως και προχωρήσαμε από τον οδό Βουλής προς τη Σταδίου όπου ενωθήκαμε και με άλλους διαδηλωτές, συνεχίζοντας τη πορεία ξανά από το Σύνταγμα και προς τη Πανεπιστημίου, Ομόνοια και πάλι Σταδίου μέχρι τη Κλαυθμώνος. Η πορεία έληξε μέσω τις Πανεπιστημίου στην Ομόνοια.
Ο κόσμος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης ήταν μαχητικός και αποφασισμένος, διαδήλωσε την αντίθεσή του στη πολιτική του ΔΝΤ, της ΕΕ, της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της ΝΔ και ΛΆΟΣ.
Η διαδήλωση δεν ήταν ειρηνική, όπως επαναλαμβάνουν τα κατατρομαγμένα κυβερνητικά φερέφωνα των ΜΜΕ που δεν μπορούν να κρύψουν το δέος τους από το μέγεθος της διαδήλωσης, και δεν ήταν γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να χτυπήσει το λαό με λύσσα.
Ετικέτες 

Δεν υπάρχουν σχόλια: