Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή τη σύσκεψη του πρωθυπουργού για το θέμα της βίας και της κάθαρσης στον αθλητισμό


Η σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα της βίας και της κάθαρσης στον αθλητισμό, μετά από τη σωρεία των επικοινωνιακών λεονταρισμών που προηγήθηκαν, κατέληξε επί της ουσίας ότι πριν απ’ όλα σημασία έχει να μη χαθούν τα έσοδα του ΟΠΑΠ. Για το λόγο αυτό και δεν αποφάσισε τίποτα!


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα ομολογεί την ανυπαρξία  πολιτικής για τον αθλητισμό. Με το γνωστό ευχολόγιο «εάν», «θα» και «εφόσον», παρατείνεται η επίσημη στήριξη στο λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου που αποτελεί  την ασπίδα της αυθαιρεσίας, της ατιμωρησίας και της παρανομίας. 
Οι παρανομούντες, οι εγκαλούμενοι θα εξακολουθήσουν να ρυθμίζουν τις τύχες του αθλητισμού και να κρίνουν οι ίδιοι τον εαυτό τους.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά μετατρέπεται σε  ασπίδα προστασίας  για το εκφυλισμένο μοντέλο του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, διατηρώντας σε εκκρεμότητα όλες τις ανοικτές πληγές: Βία, στημένοι αγώνες, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος κλπ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε το θάρρος να πει ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ στη κρατική χρηματοδότηση στις ΠΑΕ. Δεν αποφασίζει τον ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ του επαγγελματικού από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν τολμά ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ τις ελληνικές αθλητικές διοργανώσεις από τα δελτία στοιχήματος του ΟΠΑΠ. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
Η κάθαρση στον αθλητισμό απαιτεί συγκεκριμένα και ριζικά μέτρα τα οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως και οι προηγούμενες της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμούν να λάβουν. Είναι συνένοχοι για την κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: