Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Θριαμβολογούν στα κατεχόμενα για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.



Η εκτίμηση ότι οι δηλώσεις Αρχιεπισκόπου περί «ξεγελάσματος» της ΕΕ για ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας  στους κόλπους θα τύχουν εκμετάλλευσης από την τουρκική και τ/κ πλευρά, επιβεβαιώνονται πανηγυρικά. Ψευδοπρωθυπουργός και λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, τοποθετήθηκαν, χθες, επί των αναφορών του Μακαριοτάτου.
Ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, ερωτηθείς, χθες, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Πάφο για το θέμα, υπέδειξε πως οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, επιβεβαιώνουν τα όσα δυστυχώς διαχρονικά έλεγε η τουρκική πλευρά, ότι δηλαδή έχουμε ξεγελάσει την ΕΕ για την ένταξη.  Ο Αντρος Κυπριανού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η υπόθεση με τις δηλώσεις, δεν θεωρείται δυστυχώς λήξασα, όχι γιατί εμείς θέλουμε να τη διατηρούμε ανοικτή αλλά διότι δυστυχώς οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έχουν δώσει την ευκαιρία στα ΜΜΕ, στην Τουρκία αλλά και στα κατεχόμενα και στην τ/κ κοινότητα να θριαμβολογούν». Η άλλη πλευρά τονίζει συνεχώς ότι οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου επιβεβαιώνουν τα όσα δυστυχώς διαχρονικά έλεγε η τουρκική πλευρά, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως σημείωσε, επισημαίνοντας ότι τους έχει δοθεί αυτό το δικαίωμα, από τον ίδιο τον προκαθήμενο.
Στο μεταξύ, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, με αφορμή τη δήλωση του Κύπρου Χρυσόστομου, ισχυρίστηκε ότι η μονόπλευρη, όπως είπε, ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ αποτελεί εμπόδιο στην επίλυση του Κυπριακού. Τα λόγια του Αρχιεπισκόπου, είπε, αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Διευρύνσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν, όταν έλεγε στους δημοσιογράφους ότι ένιωθε εξαπατημένος από την ελληνοκυπριακή πλευρά. 
Η ΕΕ μπορεί τώρα να δει πόσο δικαιολογημένες είναι οι απαιτήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, είπε ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.
Oι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου δεν αποτελούν έκπληξη για την τουρκοκυπριακή πλευρά καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει τέτοιες πολιτικές για χρόνια, ισχυρίστηκε ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσούκ.

Πηγή:www.haravgi.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: