Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.



Από την αρχή των εξεγέρσεων στον αραβικό κόσμο, oι Οικολόγοι Πράσινοι τονίσαμε ότι κύριο μέλημά μας είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ειρηνική μετάβαση σε ένα πολιτικό σύστημα, όπου οι πολίτες των χωρών αυτών θα απολαμβάνουν τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα , όπου οι ίδιοι θα καθορίζουν το μέλλον της ζωής τους και της χώρας τους.
Οι πρόσφατες φρικιαστικές εικόνες κρατικής δολοφονικής βίας από τη Συρία μας γεμίζουν οργή κι αγανάκτηση.
Το τυραννικό καθεστώς της οικογενειοκρατούμενης γειτονικής μας χώρας δε διστάζει να σκοτώνει αδιάκριτα τους πολίτες του. Το μπααθικό καθεστώς Άσαντ, εκμεταλλευόμενο τη θέση της χώρας στη γεωπολιτική σκακιέρα, και ίσως και τη στρατιωτική  επέμβαση στη Λιβύη, ελπίζει πως θα τύχει ασυλίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιμετωπίζουμε τον αγώνα των Σύριων πολιτών χωρίς κρυφές σκέψεις και γεωπολιτικούς σχεδιασμούς. Η πολιτική μας φιλοσοφία, μας υπαγορεύει να είμαστε με τους πολίτες και τον ειρηνικό τους αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Απαιτούμε από την κυβέρνηση της χώρας αυτής να πάψει να δολοφονεί τους πολίτες της, να πάψει να εθελοτυφλεί μπροστά στην πραγματικότητα που απαιτεί αλλαγή πορείας.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις απαραίτητες εκείνες διεθνείς διπλωματικές πρωτοβουλίες, ώστε να δοθεί άμεσα ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα προς τη Δαμασκό. Το άμεσο πάγωμα της συμφωνίας σύνδεσης Συρίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να είναι μια από αυτές.
Παράλληλα στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Σύριους πολίτες με την ελπίδα ότι η αυριανή μέρα θα ξημερώσει χωρίς βία και με νικητές τους ίδιους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: