Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στην Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά


Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την εργατική Πρωτομαγιά θα γίνει την Κυριακή 1η Μαΐου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 10 το πρωί.
Τα αιτήματα της απεργίας της Πρωτομαγιάς της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι: η υπεράσπιση του δημόσιου οικονομικού χώρου, η λήψη μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, να τεθούν φραγμοί στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στην καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, να επαναχορηγηθεί η 13η και 14η σύνταξη σε όλους, με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και να διατηρηθεί η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 1η Μαΐου έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία από τη ΓΣΕΕ, τα σωματεία των ναυτεργατών, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού. 
Η ΑΔΕΔΥ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι: "Η Πρωτομαγιά του 2011, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους".
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: