Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ:Αφού κατάφερε να πετάξει το ΚΚΕ και την αριστερά από τον Β'γύρο των εκλογών της Αττικής, φτιάχνει ένα νέο μικρό ΠΑΣΟΚ..


Αναδημοσίευση από την ISKRA,www.iskra.gr

 Σήμερα, Πέμπτη 14/4, το βράδυ ο Γ. Δημαράς, ανεξάρτητος Βουλευτής, αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με την επωνυμία «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών».

Ο Γ. Δημαράς θα παρουσιάσει τη διακήρυξη των βασικών θέσεων του νέου φορέα στο χώρο «Metropolis» (!) (Παν/μιου και Μπενάκη) στην Αθήνα.
Η κίνηση αυτή του Γ. Δημαρά για την ίδρυση κόμματος είχε προπαρασκευαστεί αρκετό διάστημα και είχε προσφάτως προαναγγελθεί.

 Πολιτικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ο Γ. Δημαράς ενθαρρύνθηκε αρχικά να κινηθεί για τη διαμόρφωση πολιτικού φορέα από τα «θετικά» αποτελέσματα της υποψηφιότητάς του στις περιφερειακές εκλογές αλλά και από τις εξελίξεις που ακολούθησαν, στη βάση των οποίων συσσωρεύτηκε μεγάλη οργή και ευρεία αγανάκτηση απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Πολιτικοί παρατηρητές τονίζουν ότι δεν είναι το ίδιο η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου περιφερειακών εκλογών με τη συγκρότηση και πετυχημένη λειτουργία ενός κόμματος!
Άλλοι παρατηρητές από το χώρο της Αριστεράς τόνιζαν ότι, αν λάβουν υπόψη τους τον ρευστό και άνευρο πολιτικό προσανατολισμό του ψηφοδελτίου του Γ. Δημαρά στις περιφερειακές εκλογές, τότε δεν αναμένουν από το υπό συγκρότηση κόμμα να διακατέχεται από ιδιαίτερα ριζοσπαστικούς προσανατολισμούς.
Αντίθετα, τόνιζαν ότι, μάλλον, το στίγμα του νέου κόμματος θα είναι αρκετά «μετριοπαθές» και θα μοιάζει περισσότερο με τη «Δημοκρατική Αριστερά», από την οποία θα διαφέρει κυρίως σε κάποιεςπαραδοσιακές αναφορές του στο ΠΑΣΟΚ!
Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι, αν κάποιοι, που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ελπίζουν να καρπωθούν «εύκολα» και χωρίς ουσιαστικούς ριζοσπαστικούς προσανατολισμούς, μέρος της δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, αυτό οφείλεται στους εξής κυρίως λόγους:
Πρώτον: Στην αδυναμία της Αριστεράς να συμπαραταχθεί πάνω σε ένα φερέγγυο ανατρεπτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα, προβάλλοντας μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στη χρεωκοπημένη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον εξίσου χρεωκοπημένο αστισμό.
Δεύτερον: Στα λάθη τμημάτων της Αριστεράς τα οποία λόγω ανεπάρκειας και έλλειψης εμπιστοσύνης στην Αριστερά  και τις προοπτικές της, περίπου, διαμόρφωσαν «διαφοροποιημένο σοσιαλιστικό χώρο», προτού καν ο ίδιος υπάρξει και ανασυγκροτηθεί!!!
Τρίτον: στα λάθη, επίσης, δυνάμεων της Αριστεράς που αναγόρευσαν και συνεχίζουν να αναγορεύουν, χωρίς αρχές και χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικών προϋποθέσεων, ως προνομιακό σύμμαχο το λεγόμενο «σοσιαλιστικό χώρο» και παράγοντες που τον συναπαρτίζουν
Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς δεν μπορεί να κερδίσουν την πολιτική ηγεμονία σε ένα σχέδιο ανατροπής ούτε με τις γνωστές τακτικές διαιρετικού και «εμφυλιοπολεμικού κλίματος»ανάμεσά τους ούτε με την παράδοσή τους, σχεδόν, άνευ όρων σε δυνάμεις που συχνά πρόσκαιρα(ίσως διαπραγματευτικά) και χωρίς συνέπεια προσανατολισμού, διαφοροποιούνται από τη σημερινή πολιτική του ΠΑΣΟΚ!
Κανένας «διαφοροποιημένος» σοσιαλιστικός χώρος δεν πρόκειται να καταστεί σανίδα σωτηρίας ούτε ναυαγοσώστης της Αριστεράς!
Αυτή την ώρα, αυτό που προέχει είναι η κοινή δράση και η συμπαράταξη των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ως προϋπόθεση θετικών εξελίξεων, επαναπροσδιορισμών, ευρέων ανακατατάξεων και συνεπών συμμαχιών που θα ανατρέψουν το κατεστημένο σκηνικό σε προοδευτική και σοσιαλιστική κατεύθυνση!


ΠΗΓΗ- ISKRA.GR

2 σχόλια:

Red Star είπε...

Πράσινα Άλογα Πασοκτζήδων...

Τώρα και με καροτσάκι για μεγαλύτερη ταχύτητα προς τον γκρεμό...

Ουστ ρε Δημαρά, ρε ουστ... Είσαι ΠΑΣΟΚΟΣ μέχρι το κόκκαλο, θα σε ξεσκ-επάσουμε από το μπλογκ για να μην πω κάτι βαρύτερο...

jorje7 είπε...

Καμια αμφιβολια για το ρολο των αναχωματων.
Ειχε επιτυχια οντως στιs περεφερειακες γιατι εμποδισε ταλαντευομενο κοσμο να κανει για πρωτη φορα το βημα προs τα αριστερα ,εστω εκλογικα, δεν ξέρω εάν ο Μητρόπουλος θα έφθανε το 10% και ο Παφίλης το 18%, αντίστοιχα Χάγιος -Αλαβάνος , πιο πάνω είτε πιο κάτω αλλά απέτρεψε ριζική αλλαγή συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος στην Αττική (ότι έγινε περίπου και στο Ιόνιο ).
Φαινεται οτι τα καινουργια αναχωματα δεν εχουν λειτουργησει οπωs θα περιμεναν οι σπονσορες τους (ΔΗΜ.ΑΡ. και ΔΗΜ.ΣΥΜ.) και αυτο οδηγει στην δημιουργια και αλλου.
Ποιος ξερει οταν ερθουν οι εκλογεs θα τουs δουμε να συνεργαζονται? Αυτονομη καθοδοs?
Οτι επιτασσει η μειωση της απηχησης της αριστερας .
Ελπιζω να μην δουμε κυβισθηση και απο τον Μητροπουλο, τον οποιο καποιοι εμπιστευτηκαν τοσο πολυ.
Όσο σπρώξιμο και προβολή να του δώσουν, το πολιτικό μόρφωμα του Δημαρά σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει μεγάλο κόμμα(εκτός εάν αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ να μετακομίσει ) όμως φοβάμαι θα επιτύχει προσωρινά το έργο του .
Χώρο για επιτυχία του έχουν επιτρέψει να έχει όσοι ισχυρίζονται ακόμα και σήμερα την ύπαρξη κοινωνικού ΠΑΣΟΚ , λαϊκού πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου με τον οποιον μπορεί να συγκλίνει η αριστερά κλπ
Και δεν είναι ποσοτικό όσο ποιοτικό , όταν τρέφει αυταπάτες μερίδα της αριστεράς όπως και πρόσφατα είδαμε τον Αλαβάνο να κάλλει σε συμμαχία ακόμα και το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ , ε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας .
Ωστόσο πέραν των ευθυνών κομμάτων της αριστεράς πλέον έχουν αρχίσει και οι ευθυνες για τον ίδιο τον κόσμο . Καταλαβαίνω την απελπισία και το εμπόριο ελπίδας αλλά έχουν/με όλοι πια πείρα να κρίνουμε και νά αξιολογήσουμε το ρόλο του καθενός