Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Επιθέσεις ρατσιστών στα Χανιά.Σε Χανιώτη μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης που στάθηκε στο πλευρό των απεργών της «Υπατίας» ανήκει το αυτοκίνητο που έκαψαν χθες το βράδυ άγνωστοι δράστες.


Σε Χανιώτη μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης που στάθηκε στο πλευρό των απεργών της «Υπατίας» ανήκει το αυτοκίνητο που έκαψαν χθες το βράδυ άγνωστοι δράστες.
Ήταν στις 9.30 όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο σταθμευμένο επί της πλατείας Μαρκοπούλου αυτοκίνητο, στο κέντρο της πόλης.  Η φωτιά προκάλεσε ζημιές στον κινητήρα και τα λάστιχα του αυτοκινήτου, ύψους 2.500 ευρώ.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, «ανιχνεύτηκαν ίχνη βενζίνης με την οποία είχε περιλουστεί το όχημα. Ερευνάται η πιθανότητα εμπρησμού από πρόθεση» .
Επίσης στις 3.15 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα εγκαταλελειμμένο διώροφο κτίριο που ήταν καταφύγιο άστεγων αλλοδαπών από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

To παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι, βρίσκεται σε ένα μικρό στενό στην συνοικία της Σπλάντζιας στην οδό Ζερβουδάκη 37 και σε αυτό είχαν βρει καταφύγιο 4 οικονομικοί μετανάστες.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Νίκο Σκουλούδη, «η φωτιά κατάστρεψε τα κρεβάτια τους, τα πατώματα και τα μεσοπατώματα που ήταν ξύλινα».
Όπως ο ίδιος είπε, «έγινε μια αναφορά για κάποιες φασαρίες, κατόπιν ακολούθησε πυρκαγιά, ωστόσο με την άφιξη της πυροσβεστικής δεν βρέθηκε κανείς από τους ενοίκους». Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 άνδρες.
ΠΗΓΗ -ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: