Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πόλεμος στην Κερατέα


Υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται εκ νέου η Κερατέα, μετά την απόφαση της γ.γ. Δημοσίων Έργων να αποστείλει στη Λεωφόρο Λαυρίου εκσκαφείς και βαρέα οχήματα προκειμένου να απομακρύνουν τα μπάζα που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι της περιοχής ως πρόχειρα οδοφράγματα.
Στην περιοχή ξέσπασαν λίγο μετά τις 15:30 συγκρούσεις, με τους κατοίκους να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Η Αστυνομία απάντησε, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, σε μια προσπάθεια να κρατήσει μακριά τους πολίτες από τη Λεωφόρο Λαυρίου.
Στην περιοχή βρίσκεται επί τόπου εισαγγελέας, ο οποίος συντονίζει την αστυνομική επιχείρηση. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι και δηλώνουν έτοιμοι να συγκρουστούν ανοικτά με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να υπερασπιστούν το περιβάλλον.

Στην πόλη της Κερατέας ακούστηκαν λίγο μετά τις 15:00 ήχοι συναγερμού, αλλά χτύπησε και η καμπάνα της εκκλησίας, ενώ από τα μεγάφωνα οι κάτοικοι καλούνταν να μεταβούν αμέσως στο μπλόκο επί της Λ. Λαυρίου.
Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, κάτοικοι του δήμου Λαυρεωτικής ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της αλλαγής βάρδιας των διμοιριών που περιφρουρούν την περιοχή, ενώ άγνωστοι πυρπόλησαν έναν εκσκαφέα, κάνοντας ρίψη μολότοφ.

πηγή: www.zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: