Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ - Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων - ΣΥΝ για την υπεράσπιση του Ελληνικού



Με θέμα την προστασία του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού συναντήθηκαν χθες, 28 Μαρτίου 2011, αντιπροσωπείες του Συνασπισμού και των Οικολόγων Πράσινων.
Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων συμφώνησαν ότι βάση όλων των συζητήσεων για το μέλλον του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πρέπει να είναι η μελέτη που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η σχετική μελέτη τεκμηριώνει την σημασία της δημιουργίας ενός Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Κοινωφελών Χρήσεων όχι μόνο για τους όμορους δήμους αλλά για όλους τους πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.
Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου:

  • συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων σε μια πόλη στην οποία λείπουν τουλάχιστον 50.000 στρ για τις χρήσεις αυτές,
  • βελτιώνει αισθητά τις κλιματικές συνθήκες της πόλης (ατμοσφαιρική ρύπανση, θερμικές νησίδες),
  • εξασφαλίζει τη δημιουργία ήπιας ανάπτυξης και λογικού αριθμού θέσεων εργασίας για την ευρύτερη περιοχή,
  • διατηρεί τον κοινωφελή χαρακτήρα του χώρου,
  • είναι οικονομικά εφικτή και η αυτοσυντήρησή του βιώσιμη.
Τα δύο κόμματα θεωρούν ότι η αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους της χώρας δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με σχέδια εκποίησης του συνόλου ή μέρους ενός χώρου τέτοιας σημασίας για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.
Ο Συνασπισμός και οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθούν αλληλέγγυοι και αρωγοί στις ενέργειες και δράσεις των τοπικών κοινωνιών, της αυτοδιοίκησης και των επιστημονικών φορέων που θα έχουν στόχο τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.

1 σχόλιο:

ΛΕΣΧΗ ΑΜΠΑΡΙΖΑ είπε...

2 λεπτάκια googlara και ιδού... τα έλεγε εδώ και 2 χρόνια ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς:

"Στο ντιμπέιτ Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην ενότητα που αφορούσε το Περιβάλλον και τις Υποδομές ανέφερε ότι παλαιότερα, όταν εκείνος μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη, του απαντούσαν ότι αυτά είναι ... πράσινα άλογα. "Σήμερα υπάρχει μία παγκόσμια δικαίωση των θέσεων μου για πράσινη ανάπτυξη, η οποία δεν είναι απλώς να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο. Είναι και αυτό, αλλά είναι και να πάμε σε μία διαφορετική παραγωγική βάση, μία διαφορετική τεχνολογία που μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να δημιουργήσουμε δουλειές."

Τα παιδιά τώρα του ΣΥΝ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ προφανώς θέλουν μια "άλλα" πράσινη ανάπτυξη, όπως βεβαιως - βεβαίως και μια "άλλη" ΕΕ κλπ κλπ.

Τους κακόμοιρους όμως ειδικά του ΣΥΝ τους πρόλαβε ο Κουβέλης και θα αρχίσει να βρέχει ... και από δεξιά αλλά και από αριστερά.

Άντε μάγκες και πορείες στα πεζοδρόμια της Αθήνας του Καμίνι, άντε και καμιά επικοδομητική πρόταση στα εργασιακά και την εκπαίδευση και όλοι μαζί στον αντιμνημονιακό αγώνα...

Αλλά έτσι είναι όποιος παίζει με τον "αριστερισμό" στα στερνά του, στο τέλος θα πουλά την ψυχή του στο διάολο και δεν θα πιάνει μία!