Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αισχρή υιοθέτηση από την ITUC της επιχειρηματολογίας και των επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών


Αισχρή υιοθέτηση από την ITUC της επιχειρηματολογίας και των επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών


            Ενώ συνεχίζονται οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί σε βάρος του λαού της Λιβύης, η ITUC (Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων) παρέχει πλήρη στήριξη στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Με υποκρισία μιλάει για νομιμότητα του πολέμου με βάση την απόφαση του ΟΗΕ.
Οι λαοί γνωρίζουν ότι με βάση τη νομιμότητα των αποφάσεων του ΟΗΕ έγιναν τα περισσότερα εγκλήματα πολέμου (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κλπ.).
Η ITUC έχει ιστορία στη στήριξη των ιμπεριαλιστών. Τα ίδια έλεγε για τον πόλεμο του Βιετνάμ, για τα πραξικοπήματα στη Λ. Αμερική και για τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας να βγάλουν συμπεράσματα με τη στάση αυτής της διεθνούς συνδικαλιστικής οργάνωσης που μέλος της είναι η ΓΣΕΕ. Αναδεικνύονται έτσι οι δύο γραμμές που υπάρχουν στο διεθνές και στο ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα. Από τη μια είναι η γραμμή του ταξικού κινήματος που είναι ενάντια στα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστές και εκφράζεται από την ΠΣΟ, και από την άλλη η γραμμή της στήριξης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών που εκφράζεται από την ITUC.
Η επιτυχία του 16ου Συνεδρίου της ΠΣΟ που γίνεται στην Αθήνα και της συγκέντρωσης στις 6 Απρίλη στις 6.30μ.μ. στο γήπεδο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ (Φάληρο) είναι η καλύτερη απάντηση στη γραμμή της υποταγής στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: