Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Άσχημα νέα από την Ιαπωνία-Νέα έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.



Μία τρίτη έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα σημειώθηκε αργά τη Δευτέρα το βράδυ σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, επιτείνοντας τους φόβους για έκλυση σημαντικών ποσοτήτων ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον αντιδραστήρα 2 τον οποίο οι τεχνικοί προσπαθούσαν να σταθεροποιήσουν μετά την έκρηξη των δύο άλλων αντιδραστήρων, ενώ τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή έχουν αυξηθεί.

Από την πλευρά του, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί προσωπικά των προσπαθειών αποκλιμάκωσης της πυρηνικής απειλής στο εργοστάσιο.



Την αποστολή ομάδας ειδικών ζήτησε επισήμως από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) η Ιαπωνία μετά τις εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό, δήλωνε νωρίτερα τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ Γιουκίγια Αμάνο.

«Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από την υπηρεσία την αποστολή ειδικών. Συζητούμε με την Ιαπωνία όσον αφορά τις λεπτομέρειες», σημείωσε ο Αμάνο, σύμφωνα με το κείμενο των δηλώσεων που έκανε στη διάρκεια τεχνικής ενημέρωσης, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην έδρα της υπηρεσίας στη Βιέννη. 



ΠΗΓΗ-SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: