Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Οι συμβασιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος

Οι συμβασιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Την απόφαση για τη συγκέντρωση έλαβε το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Συμβασιούχων που συγκροτείται από συμβασιούχους 38 φορέων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Με ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό υπενθυμίζει τη δικαστική πορεία που έχει ακολουθήσει ως σήμερα για λογαριασμό των συμβασιούχων ως τον Άρειο Πάγο και αναφέρεται στην τελευταία δίκη η οποία έγινε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στις 20 Ιανουαρίου 2011, κατά την οποία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, και ο αρεοπαγίτης, Α. Δουλγεράκης, εισηγήθηκαν τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Ακόμη, επισημαίνει ότι η παρουσία των συμβασιούχων έξω από τον Άρειο Πάγο «θα συνεχιστεί μέχρι να κατανοήσουν οι αρεοπαγίτες μας ότι δεν μπορούν να προσαρμόζουν τις αποφάσεις τους ανάλογα με την βούληση των κυβερνώντων, καταπατώντας ουσιαστικά θεσμούς και όρκους και ανατρέποντας τη μία απόφασή τους μετά την άλλη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».
Πηγές: www.enet.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: