Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Νέο διάγγελμα: «Δεν παραιτούμαι αλλά...» Ελιγμός Μουμπάρακ. Θέλει να παραμείνει έως τις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου


ENET-ONLINE
Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, ο Χόσνι Μουμπάρακ όπως δήλωσε στο διάγγελμά που πραγματοποίησε προς τον λαό της Αιγύπτου τονίζοντας όμως πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί πριν στηθούν οι κάλπες, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ελιγμό του Μουμπάρακ απέναντι στο αίτημα των διαδηλωτών, που δεν είναι άλλο από την άμεση παραίτησή του και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών. Η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί με το καθεστώς αν δεν απομακρυνθεί από την εξουσία ο Μουμπάρακ.

"Δηλώνω ότι δεν έχω πρόθεση να συμμετάσχω στις επόμενες εκλογές. Έδωσα όλη μου τη ζωή για την πατρίδα. Δεν θα συνεχίσω. Θα διασφαλίσω την ομαλή διεξαγωγή εκλογών σε λίγους μήνες" δήλωσε ο Μουμπάρακ.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως "Θα προχωρήσουμε σε αλλαγές που θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στις προεδρικές εκλογές" και ότι "θα προωθήσουμε μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας και της διαφθοράς"
Στο διάγγελμά του τόνισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα "θα πεθάνω στη γη μας" είπε χαρακτηριστικά ενώ ζητάει τη σύλληψη και τιμωρία των "ταραχοποιών".
Το πλήθος στην πλατεία Ταχρίρ φωνάζει "Να φύγεις! Να φύγεις!".
 ΠΗΓΗ:WWW.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: