Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Φήμες στο Κάιρο ότι ο Μουμπάρακ την κοπάνησε με το ιδιωτικό του τζετ για το Μπαχρέιν.


Από το www.newsbomb.gr
Τα τελευταία λεπτά, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίμ έχουν ξεσπάσει σε ζητωκραυγές, καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα μια φημολογία ότι το ιδιωτικό τζετ του Αιγύπτιου προέδρου αναχώρησε με τον Μουμπάρακ μέσα και κατευθύνεται στο Μπαχρέιν. Η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, πάντως έχει μεταδώσει ευφορία στους συγκεντρωμένους.
Περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Καΐρου σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο AlJazeera.
Πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην Πλατεία Ταχρίρ, αλλά και στην Αλεξάνδρεια, προκειμένου να συμμετάσχουν στις μαζικές συγκεντρώσεις που θεωρούνται καθοριστικές για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του Αιγύπτιου προέδρου και κρατούν αφίσες που εικονίζουν τον Χόσνι Μουμπάρακ απαγχονισμένο.

Αβέβαιο παραμένει αν θα πραγματοποιηθεί η πορεία προς το προεδρικό μέγαρο, όπως είχε ανακοινωθεί. Στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τοποθετήσει συρματοπλέγματα περιμετρικά του προεδρικού μεγάρου, σύμφωνα με το Al Jazeera. 
Η αμερικανική κυβέρνηση πριν από λίγο εξέδωσε οδηγία απομάκρυνσης από την Αίγυπτο για όλους τους εργαζομένους στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο, καθώς και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Εξαιρείται το προσωπικό ασφαλείας της πρεσβείας.

Πάνω από το κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας πετούν ελικόπτερα και ο στρατός ελέγχει πολλές από τις προσβάσεις προς το κέντρο του Καΐρου. 


Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: