Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Προκλητικός με Καρατζαφερικό λόγο ο Ρέππας.Απειλεί με αυξήσεις εισιτηρίων για να στρέψει τους "νοικοκυραίους" εναντίον του κινήματος "Δεν πληρώνω".


H δράση των “τσαμπατζήδων” στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποκλείει να οδηγήσει μελλοντικά και σε νέα αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων ανέφερε από τη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.
Κατηγόρησε όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια και διόδια για αντικοινωνική αντίληψη και πρόσθεσε πως η στάση τους συνιστά δολιοφθορά. Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε, οδηγούν τις εταιρείες σε μεγαλύτερα ελλείμματα τόνισε, τα οποία θα πληρώσουν είτε οι φορολογούμενοι εκτός Αθηνών μέσω του προϋπολογισμού είτε οι πολίτες που πληρώνουν εισιτήρια μέσω νέων αυξήσεων.

Όπως δήλωσε “θα πάρουμε πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση- διότι έτσι είναι σαν να λέει ευθέως «δεν πληρώνω εγώ. Για μένα να πληρώσει κάθε άλλος Έλληνας»”.
Σχετικά με τον διάλογο, εξέφρασε την άποψη ότι έχει πραγματοποιηθεί από τον Δεκέμβριο αλλά θα πρέπει να έχει ένα χρονικό ορίζοντα. “Το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί η Κυβέρνηση είναι ότι δεν διαβουλεύεται ή δεν κάνει διάλογο” τόνισε.
Τέλος σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις δήλωσε ότι “ασφαλώς οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα τα οποία πρέπει να γίνονται σεβαστά. Σε αυτή την κρίσιμη φάση όμως, πρέπει να δείξουμε όλοι μέτρο και ευθύνη”. Επανέλαβε πως “ δεν κουνάμε ποτέ το δάκτυλο στους εργαζόμενους, ταυτοχρόνως απαιτούμε κι εκείνοι να μην δείχνουν τη γροθιά τους στην ελληνική κοινωνία”.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: