Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΜΕ : ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ STAR CHANNEL



Οι αντεργατικές εξελίξεις στα ΜΜΕ επιδεινώνουν καθημερινά την κατάσταση των εργαζομένων. Έχουμε δεκάδες απολύσεις, απλήρωτους, ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων κλπ. Η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. που προπαγανδίζουν κάθε μέρα τα ΜΜΕ και την αναγκαιότητα της εφαρμογής της, την κάνουν πράξη στους εργαζομένους τους.
Έτσι το STAR CHANNEL προχώρησε σε αλλαγές ειδικοτήτων με τον εκβιασμό της απόλυσης, απαιτώντας την υπογραφή ατομικών συμβάσεων από 4 εργαζόμενους, με μείωση μισθών.
Ακόμη επιχειρεί να καταργήσει την ΣΣΕ που λέει για τη σύνθεση των εξωτερικών συνεργείων, να αποτελούνται από δύο εργαζόμενους, επιδιώκοντας να είναι ένας. Αυτό επιφυλάσσει άμεσα απολύσεις εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του καναλιού να μην υποχωρήσουν. Να μην τρομοκρατηθούν. Χωρίς καμία αναμονή να συσπειρωθούν και να δώσουν οργανωμένη, μαζική απάντηση στην εργοδοσία. Είναι ανάγκη να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη από όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και γενικότερα, γιατί η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του STAR.

Δεν υπάρχουν σχόλια: