Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Κ.Ε. ΑΚΕΛ για τις εξελίξεις στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα



Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η επιβληθείσα από την Τουρκία οικονομική κατάσταση στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα στα κατεχόμενα σε συνδυασμό με την μεταφορά Τούρκων εποίκων που στόχο έχει την αφομοίωση τους και την αλλοίωση της δημογραφικής δομής, πλήττει την υπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού αλλά και ειδικά τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.
Στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων, κομμάτων και φορέων διεξάγουν, με διαβαθμίσεις ως προς τους στόχους, ένα αγώνα κατά αυτής της πολιτικής. Κατά της πολιτικής που καθιστά, ανάμεσα στα άλλα, σταδιακά τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, υποψήφιους μετανάστες.
Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να γνωρίζουν και να αξιολογούν τους αγώνες των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας.
Το ΑΚΕΛ εκφράζει την στήριξη του στους αγώνες του προοδευτικού και φιλειρηνικού κινήματος στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα που αγωνίζεται ταυτόχρονα για την επίλυση του Κυπριακού στην βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια Κύπρο ελεύθερη στην βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδία, με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο μόνος δρόμος για την επανένωση της πατρίδας μας είναι η κοινή δράση και πάλη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Είναι η στήριξη στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού μέσα από τον συνεχιζόμενο διάλογο, με θέσεις που δεν ξεφεύγουν των παραμέτρων του συμφωνηθέντος πλαισίου λύσης.
Η επιτυχία των αγώνων των Τουρκοκυπρίων συμβάλλει στην προοπτική για σωστή λύση του Κυπριακού προβλήματος.
Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους αγώνες των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: