Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

H EΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1/2011 Ανακοίνωση για την κινητοποίηση της Κυριακής 9/1 ενάντια στα διόδια


Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 15.00 τα κινήματα πολιτών σε όλη την Ελλάδα που αγωνίζονται ενάντια στο χαράτσι των διοδίων στις εθνικές οδούς θα προχωρήσουν στο άνοιγμά τους, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. 
Η μαχητική και επίμονη αυτή προσπάθεια οδήγησε στην ανάπτυξη ενός δυναμικού κινήματος που αμφισβητεί στην πράξη τις άδικες, αδικαιολόγητες και παράνομες χρεώσεις των διοδίων
 που αποφέρουν με την στήριξη του κράτους εκατομμύρια στους εργολάβους, χωρίς να προσφέρουν τίποτε πέρα από ημιτελείς έως ανύπαρκτους αυτοκινητόδρομους. 
Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι των διοδίων έχει σήμερα αποκτήσει μαζική λαϊκή υποστήριξη, νομιμοποίηση και συμμετοχή. Δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο δράσης σε μια συγκυρία όπου η ανάγκη για την οργανωμένη και μαζική κοινωνική παρέμβαση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.  
Η Ελεύθερη Αττική συμμετείχε από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της σ’ αυτή την προσπάθεια επιλέγοντάς την ως μια εκ των κεντρικών δραστηριοτήτων της προεκλογικής της καμπάνιας και θα συνεχίσει μέχρι την νίκη.
Από την μάχη των διοδίων μέχρι τον αγώνα των κατοίκων στην Κερατέα και από τους εργασιακούς χώρους μέχρι την εκπαίδευση και τα στέκια της νεολαίας η μαζική αντίσταση και ανυπακοή είναι ο μόνος δρόμος μέχρι να φύγει η κυβέρνηση του μνημονίου μαζί με την Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: