Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η δήθεν ευαισθησία για τη ΛΔ Κορέας. Η άποψη του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.



Με αφορμή το θάνατο του ηγέτη της ΛΔ Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, τα αστικά ΜΜΕ έχουν σηκώσει κουρνιαχτό, κάνοντας λόγο για «δικτατορία», «αυταρχικό καθεστώς» και άλλα περί «αδυναμιών του ηγέτη» κ.λπ.
Οι διάφοροι αστοί κονδυλοφόροι βρίσκουν ευκαιρία να διακωμωδήσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία Κορέας, αξιοποιώντας και ορισμένα φαινόμενα που είναι αταίριαστα με τις αρχές της εργατικής εξουσίας, όπως η οικογενειοκρατία (στον καπιταλισμό περισσεύει, π.χ. οικογένειες Παπανδρέου - Καραμανλή), είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τη δικτατορία των μονοπωλίων και ζητούν την εφαρμογή της «νομιμότητας» που καταργεί εργασιακά, κοινωνικά, λαϊκά δικαιώματα, υμνώντας ως «ιερό» και «απαραβίαστο» το καπιταλιστικό κέρδος και με κάθε ευκαιρία ζητώντας τη σκληρή καταστολή κάθε απεργιακής κινητοποίησης και λαϊκού αγώνα. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για το λαό της ΛΔ Κορέας, όπως και για κάθε άλλο λαό.
Δε θέλουν να έχει το δικαίωμα να μπορεί να διαλέξει ο ίδιος το μέλλον του και γι' αυτό με κάθε τρόπο συντάσσονται με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εντείνουν την επιθετικότητά τους και στην περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι με την είδηση του θανάτου τόσο η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, σύμμαχος των ιμπεριαλιστών, όσο και οι ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες της ΕΕ «δείχνουν τα δόντια τους» απειλώντας. Ο μόνος υπεύθυνος για την τύχη της χώρας του είναι ο ίδιος ο κορεατικός λαός. Αυτό είναι το κύριο και πρωταρχικό, ανεξάρτητα από κριτικές σκέψεις ή και αντιθέσεις σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο για τις κατευθύνσεις και τους στόχους που μπαίνουν. Αυτό επίσης πρέπει να διαχωρίζεται από τις προσπάθειες νέων επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών κατά χωρών και λαών που «βαφτίζουν» ως «άξονα του κακού» για να προωθούν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα. Η ιστορική εμπειρία, πρόσφατη και παλιότερη, το επιβεβαιώνει.

Πηγή:www.rizospastis.gr

5 σχόλια:

ΕΟΣ είπε...

το ΚΚΕ δηλώνει οτι:
"Ο μόνος υπεύθυνος για την τύχη της χώρας του είναι ο ίδιος ο κορεατικός λαός", αλλά αυτό το δηλώνει ΜΟΝΟ για τον κορεάτικο λαό.

Δεν το δηλώνει για παράδειγμα για τον λαό της Τσεχοσλοβακίας τόσο για το 68 αλλά και για αργότερα όταν εναντιώθηκε στο καθεστώς του "υπαρκτού", δεν το δηλώνει ούτε και για κανένα άλλο λαό του πρώην υπαρκτού κομμουνισμού.....

WORK INFORM είπε...

Οχι αγαπητοί μου φίλοι.. Κοντή μνήμη έχετε ...
Δύο από τα πολλά σημεία που θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί :
Θα ξεχάσουμε τη στάση τη δική σας και τών συνοδοιπόρων σας στο ΚΕΑ σε σχέση με το πόλεμο κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας;
Θα ξεχάσουμε τη στάση του Συνασπισμού σε σχέση με το σχέδιο ΑΝΑΝ ;
«Το ΚΚΕ, με την κάθετη απόρριψη του σχεδίου Ανάν, αποπροσανατολίζει για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους και το λαό και τείνει να ευθυγραμμιστεί με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, στους οποίους πρωταγωνιστεί η Χρυσή Αυγή, για μικροκομματικούς σκοπούς»!!! έλεγαν ....
ή ..ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΝ : «Διάβασα με κατάπληξη στην προχτεσινή της συνέντευξη ότι η κ. Παπαρήγα ζητά την απόρριψη του σχεδίουΑνάν ως βάση διαπραγμάτευσης και αντιπροτείνει τη διεθνοποίηση του Κυπριακού. Μα εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ και έχει το πράσινο φως του Συμβουλίου Ασφαλείας και που γίνεται σε γενικές γραμμές δεκτό και από την ΕΕ. Ποια διεθνοποίηση άραγε έχει υπόψη της η κ. Παπαρήγα; Κάποιου άλλου πλανήτη ίσως. Ομως στον πλανήτη Γη έξω από τον ΟΗΕ και την ΕΕ άλλος διεθνής θεσμός όπου θα μπορούσε να προσφύγει η Κύπρος δεν υπάρχει». ..
Σε ότι αφορά τη Τσεχοσλοβακία , και 40 χρόνια μετά αν κάποιος δικαιώνεται απ τις ίδιες τις εξελίξεις είναι το ΚΚΕ . Στη σημερινή εξάλλου Τσεχία δεν υπάρχει ούτε ένας "αριστερός" φορέας που να υποστηρίζει αυτά που αναμασάτε ..αφού με ανιστόρητο τρόπο ούτε καν τις ίδιες τις δηλώσεις των αστών για τη δράση τους το 68 και μετά δε μελετάτε. Τυχαίο ; Δε νομίζω..
Συγκινητικό λοιπόν το κλάμα σας ...αλλά σε λάθος τάφο..!!

mikiskke είπε...

Εν συντομία για την τότε Τσεχοσλοβακία (σήμερα διαμελισμένη).

Τι και αν:

Ο τότε εμπειρογνώμονας προγραμματισμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αργότερα σύμβουλος του Προέδρου Κάρτερ, Μπρεζίνσκι, έγραφε σχετικά με τα ανατρεπτικά σχέδια: «Η πιο επιθυμητή μορφή αλλαγής θα άρχιζε με μια εσωτερική φιλελευθεροποίηση των ανατολικοευρωπαϊκών κρατών... Η Ανατολική Ευρώπη με τους ιστορικούς δεσμούς της με τη Δύση και με τις προοδευτικότερες συνθήκες διαβίωσης πριν την κατάληψη της εξουσίας από τους κομμουνιστές, θα πραγματοποιήσει την αλλαγή αναμφισβήτητα γρηγορότερα από τη Ρωσία. Αυτό ισχύει κύρια για την Τσεχοσλοβακία και λιγότερο για την Ουγγαρία και την Πολωνία»(Μπρεζίνσκι: «Εναλλακτική λύση της διαίρεσης», Κολωνία, Δυτ. Βερολίνο, 1966, σελ. 179).

Ο Φραντς Γιόζεφ Στράους, στο προγραμματικό φυλλάδιο «Προσχέδιο για την Ευρώπη», όρισε ως καθήκον της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να προωθεί «μια εξέλιξη που βρίσκεται στα πρώτα στάδια» σε μερικές ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και «να την οδηγήσει στο σημείο, από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή» (Φραντς Γιόζεφ Στράους: «Προσχέδιο για την Ευρώπη»).

Τον Ιούλη του 1968, είδε το φως της δημοσιότητας (χωρίς τη θέληση των εκπονητών του) το «σχέδιο επιχειρήσεων», που επεξεργάστηκε το Πεντάγωνο και η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (δηλαδή CIA), ενάντια στις σοσιαλιστικές χώρες και ειδικά ενάντια στην Τσεχοσλοβακία...
Στα παραρτήματα του σχεδίου είχαν γραφτεί λεπτομερειακά οι λεγόμενες «πρωτεύουσες ενέργειες» των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της κατασκοπίας τους ενάντια στις χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Αυτές προβλέπουν πρώτα απ' όλα την «απελευθέρωση της Ανατολικής Γερμανίας και της Τσεχοσλοβακίας». Είχαν καθοριστεί συγκεκριμένα οι εντολές υπονομευτικής δράσης.
Στους απεσταλμένους της CIA είχε ανατεθεί η αποστολή: «Η αποκατάσταση επαφών με τα ανατρεπτικά στοιχεία στις χώρες αυτές και η παροχή σ' αυτά της σχετικής βοήθειας για την οργάνωση δολιοφθορών και εξεγέρσεων».

Παρόλο λοιπόν το πλήθος κι άλλων αδιάσειστων στοιχείων η Ένωση Οπορτουνιστικών Συνονθυλευμάτων (ΕΟΣ) ρίχνει νερό στον μύλο διαστρέβλωσης της ιστορίας των λαών, σχέδιο που εκπορεύεται από τους κυρίαρχους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και των κυρίαρχων αστικών τάξεων τους στο πλαίσιο επιβολής του υπερεθνικού κεφαλαίου.

Red Star είπε...

Συνυπογράφω τα σχόλια του mikiskke και του WORK INFORM. Η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί από τους Αμερικάνους δολοφόνους και τους Συμμάχους τους.

jorje7 είπε...

@EOΣ

Εχεις γινει γραφικος φιλε μου
Εχεις ταυτισει τον πατριωτισμο της λαικης υποθεσης με τον φασισμο και την λαικη ελευθερια με το ΝΑΤΟ-ΕΕ καπου μεσα στο μυαλο σου. Δεν απεχεις σε επιχειρηματα και πολυ απο τους δολοφονους του Λιβυκου λαου, του Ιρακινου,Γιουγκοσλαβικου....και συνεχιζει η λιστα. Περιπου τα ιδια 'ευφυολογηματα' αναμασας.

Συμφωνω ακριβως με οσα ειπαν οι σφοι mikiskke και WORK INFORM