Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν νέος ηγέτης αλλά την ουσιαστική ηγεσία της χώρας θα αναλάβουν έμπειρα στελέχη του Κ.Κ Βόρειας Κορέας.



Βόρειας Κορέας θρηνεί για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ στο παρασκήνιο αποφασίζεται ποιος θα είναι ο νέος ηγέτης της χώρας των 24 εκατομμυρίων κατοίκων που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο και είναι ένα από τα τελευταία κομμουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο.
Ο πιο πιθανός διάδοχος στην ηγεσία της Β. Κορέας είναι ο τρίτος γιος του εκλιπόντος που ονομάζεται Κιμ Γιονγκ-Ουν. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας τον ανακήρυξε ήδη «Μέγα διάδοχο» και μετέδωσε ότι «Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι εξαίρετος ηγέτης του κόμματος, του στρατού και του λαού μας».
Εκτός απροόπτου ο Κιμ Γιονγκ-Ουν θα αναλάβει τα ηνία μιας εύθραυστης χώρας και τα κλειδιά του πυρηνικού της οπλοστασίου.
Η ημερομηνία γέννησης του δεν είναι γνωστή αλλά είναι γύρω στα τριάντα. Έχει σπουδάσει στην Ελβετία και κατά πάσα πιθανότητα συνόδεψε τον πατέρα του το Μάϊο σε ένα ταξίδι του στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να πάρει την έγκριση της προστάτιδας χώρας για την διαδοχή στην ηγεσία της πιο απομονωμένης χώρας στον κόσμο.
Είναι πολύ πιθανό λόγω του ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι ακόμη πολιτικά άπειρος με μικρή σχετικά εμπειρία, την ουσιαστική ηγεσία της χώρας να αναλάβουν έμπειρα στελέχη του Κ.Κ Βόρειας Κορέας μέχρι ο διάδοχος να είναι σε θέση να χαράξει ο ίδιος την πορεία της χώρας στον 21ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: