Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αλέξης Τσίπρας: Η άνοδος της αριστεράς είναι ο εφιάλτης του σημερινού συστήματος εξουσίας.



Θεσσαλονίκη: Η άνοδος της αριστεράς είναι ο εφιάλτης του σημερινού συστήματος εξουσίας, τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας και απηύθυνε για μία ακόμη φορά το προσκλητήριο συνεργασίας προς όλα τα κόμματα της αριστεράς και προς τις δυνάμεις που απελευθερώνονται από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός συνασπισμός εξουσίας που θα δώσει ελπίδα στον λαό για το αύριο. Τόνισε πως «η κυβέρνηση της τρικομματικής σύμπραξης πρέπει να φύγει άμεσα» και να οδηγηθούμε σε εκλογές, ενώ αναφορικά με τις απειλές που εκτοξεύονται πως, αν αρνηθούμε τη νέα δανειακή σύμβαση, θα φύγει η τρόικα από τη χώρα, σχολίασε «μα αυτό δεν είναι απειλή, είναι ευλογία».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δυτικής Θεσσαλονίκης στο κλειστό γήπεδο των Αμπελοκήπων ανέπτυξε τον εναλλακτικό δρόμο εξόδου από την κρίση, που χαράσσεται έχοντας ως προτεραιότητα το κοινωνικό συμφέρον, την προστασία του κόσμου της εργασίας και των συνταξιούχων. Εξήγησε βήμα προς βήμα το πώς και από πού θα βρεθούν τα χρήματα, μέσα από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ μίλησε για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που «δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, αλλά τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και που θα αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του τόπου, αντί να εκχωρεί κάθε τέτοια δυνατότητα στο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο». Χαρακτήρισε αυτόν τον δρόμο ως «μοναδικό εναλλακτικό δρόμο» και για όσους υποστηρίζουν ότι εάν τον ακολουθήσουμε «θα μας διώξουν από το ευρώ» τόνισε «πως πιο ασφαλής δρόμος εξόδου από το ευρώ είναι η πολιτική που μας επιβάλλουν σήμερα», η οποία «τείνει να γίνει κανόνας σε ολόκληρη της Ευρώπη». Το ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θετικό αντίκτυπο σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έγινε και χθες σαφές, αφού το γήπεδο δεν γέμισε μόνο από τα μέλη του συμμαχικού σχήματος της αριστεράς, αλλά στην εκδήλωση προσήλθαν συνδικαλιστές και πολίτες που έχουν πολιτική αναφορά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Και δεν ήταν λίγοι, όπως δεν ήταν λίγοι και οι «άσχετοι», δηλαδή πρόσωπα αγνώστου πολιτικής ταυτότητας, που έσπευσαν για να ακούσουν τον Αλ. Τσίπρα.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Καρατζαφέρη «αν νομίζετε ότι είναι εύκολο να περάσουν οι αλλαγές με την αριστερά στο 40%, αντί για το 15%», ο Αλ. Τσίπρας είπε πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι ειλικρινής και πως «θέλουν να αποφύγουν τις εκλογές γιατί φοβούνται, τρέμουν την πιθανότητα ένας νέος συνασπισμός εξουσίας να συγκροτηθεί, με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς και να τους ζητήσει λογαριασμό». «Το ερώτημα είναι 'εμείς τι θα κάνουμε;'. Θα τους κάνουμε τη χάρη, αναρωτήθηκε και απηύθυνε το ερώτημα προς την Αλ. Παπαρήγα και τον Φ. Κουβέλη, αλλά κυρίως «σε όλους τους πολίτες που βλέπουν να απειλείται η ζωή τους και αγωνιούν».
Για την κυβέρνηση Παπαδήμου υποστήριξε ότι «μόλις ένα μήνα μετά τη δημιουργία της καταρρέει, μπροστά στην υποχρέωση να πάρει νέο γύρο μέτρων, μαζεύοντας μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από μια κοινωνία στα όρια της απελπισίας». Σχολιάζοντας την τροπή των διαπραγματεύσεων για το λεγόμενο "κούρεμα" του χρέους είπε πως «δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Αυτό που βλέπουμε είναι αυξανόμενες απαιτήσεις από την πλευρά των τραπεζών, οι οποίες θέλουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους είτε από την ανακεφαλαιοποίηση είτε με ληστρικό επιτόκιο στα νέα ομόλογα είτε μέσα από άλλα παραθυράκια».
Αμφισβήτησε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, ως «γνήσιος τραπεζίτης», είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να διαπραγματευτεί μαζί τους και έκρουσε κώδωνα κινδύνου για τη νέα δανειακή σύμβαση. Όπως υπογράμμισε «καταρτίζεται με αποκλειστικό στόχο να δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα και με διάφορες πονηρές ρυθμίσεις, όπως η υπαγωγή του χρέους στο αγγλοσαξονικό δίκαιο», κάτι που –όπως είπε- εάν συμβεί, η χώρα μας χάνει κάθε μελλοντική δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους της, ακόμη και στην περίπτωση διάλυσης του ευρώ. «Όποια κυβέρνηση συναινέσει σε τέτοιου είδους απόφαση, θα είναι ένοχη για τεράστιας κλίμακας υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος. Το ίδιο και οι πολιτικές δυνάμεις που θα υποστηρίξουν μια τέτοια απόφαση» τόνισε και προειδοποίησε ότι οι αντιδράσεις του κόσμου θα είναι σφοδρότατες.

Πηγή:www.avgi.gr

1 σχόλιο:

Antonito El Camborio είπε...

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ;

ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

ΤΕΤΟΙΑ Κ.Κ. ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤ΄ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ.