Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ .Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ προειδοποιεί ότι αν ο Πούτιν κάνει εκλογική νοθεία ,η Ρωσία θα γίνει Αίγυπτος ! Τι λένε οι δημοσκοπήσεις. Γράφει ο Red Star.


Ο ηγέτης των Ρώσων Κομμουνιστών Γκενάτι Ζιουγκάνοφ, προειδοποίησε ότι αν ο Ρωσικός λαός καταλάβει πως το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών είναι προϊόν νοθείας, μια λαϊκή εξέγερση αντίστοιχή με αυτή της Αιγύπτου θα μπορούσε να σαρώσει την χώρα.Και έφερε ως παράδειγμα τη σαρωτική νίκη Μουμπάρακ που ήταν αποτέλεσμα νοθείας και ώθησε τον λαό της Αιγύπτου σε εξέγερση.

Η νίκη του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας  στις εκλογές της Κυριακής είναι δεδομένη, αλλά πολλοί φοβούνται ότι το καθεστώς Πούτιν θα νοθεύσει το αποτέλεσμα για να πάρει ξανά την πλειοψηφία των 2/3 της βουλής που θα του επιτρέπει να περνά τα κρίσιμα νομοσχέδια που θέλει.Το ζητούμενο είναι λοιπόν το ποσοστό που θα λάβει ο Πούτιν.


Για άδικες εκλογές μιλάνε και τα υπόλοιπα κόμματα της Ρωσικής αντιπολίτευσης, που είναι εξαφανισμένα από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Πούτιν.
Την ίδια γνώμη εκφράζει και μεγάλη μερίδα των Ρώσων στα γκάλοπ.Εκτιμούν πως οι εκλογές δεν θα είναι τίμιες.Είναι ένας λόγος που αυξάνει και το ποσοστό αποχής, καθώς αρκετοί Ρώσοι θεωρούν πως το αποτέλεσμα έχει κριθεί από τώρα.

Σε προηγούμενη ανάρτηση http://kke4ever.blogspot.com/2011/11/50-red-star.html είχα αναφερθεί στην τελευταία δημοσκόπηση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας μια εβδομάδα πριν τις εκλογές στη Ρωσία.
Σε αυτή η Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν συγκέντρωνε το χαμηλότερο ποσοστό της τετραετίας , 53 % που μεταφράζεται σε 253 έδρες στην Ρωσική Δούμα σε σύνολο 450.Ένα αποτέλεσμα που δεν δίνει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3.Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) ακολουθεί με 21 % και 94 έδρες, το ακροδεξιό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (ΦΔΚ) του υπερεθνικιστή Ζιρινόφσκι 13% και 19 έδρες και τέταρτο με 10 % και 44 έδρες το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Δίκαιη Ρωσία.Τα Τα αντίστοιχα ποσοστά και έδρες στις τελευταίες εκλογές του 2007 ήταν Ενωμένη Ρωσία 64,3 % (315), ΚΚΡΟ  11,6% (57), ΦΔΚ 8,1 (40), Δίκαιη Ρωσία 7,7 % (38).Εκτός βουλής και κάτω από το υψηλό όριο του 7% βρέθηκαν τότε το αριστερό Αγροτικό Κόμμα με 2,3 % και το κεντροδεξιό Γιάμπλοκο με 1,6 %.

Πέρα από τη συγκεκριμένη αρνητική έρευνα για τον Πούτιν, άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Ενωμένη Ρωσία θα λάβει ποσοστό μεταξύ 56-60 %, το ΚΚΡΟ 15-17 %, το ΦΔΚ 10-12 % και η Δίκαιη Ρωσία ένα ποσοστό μεταξύ 7-9 %.Από τα υπόλοιπα κόμματα το δεξιό Pravoe Delo κυμαίνεται μεταξύ 2-3 %, περίπου στο 2% το φιλελεύθερο κεντροδεξιό  Γιάμπλοκο ,ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα των Ρώσων Πατριωτών είναι κοντά στο 1 %.
Red Star

1 σχόλιο:

jorje7 είπε...

Στη σημερινη Ρωσια σε μεγαλο βαθμο το αποτελεσμα θα ειναι τοσο οσο θελει το καθεστως.

Αρκει να δει παλιοτερα αποτελεσματα στις αυτονομες δημοκρατιες του καυκασου(99,9% συμμετοχη οπου το 99,7% ψηφισε Εν.Ρωσια-Τσετσενια-Ινγκουσετια κλπ)

Αν διακινδυνεψω προβλεψη το ΚΚΡΟ πιστευω ειναι 16-18 καιη Δικαιη Ρωσια 8-10. Η εν.Ρωσια θα περασει το 50%

Αιγυπτος δεν προκειτι να γινει σε καμια περιπτωση παντως. Η δημοτικοτητα του Πουτιν δεν ινια τοσο χαμηλα(θα ελεγα ειναι αρκετα υψηλη) και οποιες αντιδρασεις υπαρξουν θα πνιγουν συντομα στη βια χωρις καμια προβολη