Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Διπλασιάζουν σχεδόν τις δυνάμεις τους οι Κομμουνιστές στην Ρωσία και ξεπερνούν το 20 % σύμφωνα με το τελευταίο γκάλοπ.Πάνω από το 50% η Ενωμένη Ρωσία του Βλ.ΠούτινΓράφει ο Red Star.


Σύμφωνα με έρευνα της  Levada-Center, που έγινε στην Ρωσία, η Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν εξασφαλίζει το 53% των ψήφων, παραμένοντας πρώτο κόμμα, χάνοντας όμως μέρος της δύναμης του.Πριν από 4 χρόνια η Ενωμένη Ρωσία είχε καταφέρει να αποσπάσει το 63,4 % των ψήφων έναντι 11,5 % του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.Σύμφωνα με το γκάλοπ το ΚΚΡΟ θα συγκεντρώσει ποσοστό 21 % ,διπλασιάζοντας μέσα στην τετραετία τα ποσοστά του ! Στο 13 % ανεβαίνει το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα από το 8 % που είχε το 2007 ,αλλά λόγω της μεγάλης ανόδου των κομμουνιστών παραμένει στην τρίτη θέση.
Η ανοδική τάση του ΚΚΡΟ τους 2 τελευταίους μήνες είναι τέτοια που αν επιβεβαιωθεί στην κάλπη ίσως στερήσει από την Ενωμένη Ρωσία, την πλειοψηφία στην Ρωσική Δούμα  (αν και μια τέτοια πιθανότητα είναι πολύ μικρή).Βέβαια οι δημοσκοπήσεις στην Ρωσία γίνονται σε μικρά δείγματα και μεγάλα περιθώρια λάθους, οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί για το τελικό αποτέλεσμα.Οι εκλογές θα γίνουν στις 4 Δεκεμβρίου ενώ θα ακολουθήσουν οι κρίσιμες Προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο.To kke4ver θα καλύψει τις  Ρωσικές βουλευτικές εκλογές με συνεχείς πληροφορίες και μετάδοση αποτελεσμάτων.


Red Star

4 σχόλια:

jorje7 είπε...

Δυσκολο να γινουν στοιχειωδως τιμιες εκλογες και σε αυτο το περιβαλλον(ΜΜΕ,κρατικη προπαγανδα,δικαστικες αρχες κλπ ελεγχονται πληρως απο την ''ενωμενη Ρωσσια-για την ακριβεια ειναι οργανα της) νομιζω δυσκολα θα παει τοσο ψηλα το ΚΚΡΟ.
Μακαρι ομως να εχει μεγαλη ανοδο απο το 11,5% πριν 4 χρονια

Red Star είπε...

Σύντροφε jorje7 , ο χρόνος που δίνουν τα ΜΜΕ για τα υπόλοιπα κόμματα πέρα της Ενωμένης Ρωσίας (Δεν αναφέρομαι μόνο στο ΚΚΡΟ) είναι ελάχιστος).Δεν το συζητάμε ότι όλοι οι μηχανισμοί θα λειτουργήσουν ώστε να ανέβει το κόμμα Πούτιν! Μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές έρχονται οι Προεδρικές σε 3 μήνες όπου ο Πούτιν λογικά θα σαρώσει και φοβούνται στο κόμμα του την Ενωμένη Ρωσία, ότι όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για το θέατρο Πούτιν-Μεντβέντεβ και την πολιτικής τους θα το κάνουν στην κάλπη των βουλευτικών.Παρακολουθώ τα γκάλοπ που γίνονται στην Ρωσία τα τελευταία 4 χρόνια.H Ενωμένη Ρωσία είχε πάντα ποσοστά πάνω από 60 %. Τον Οκτώβρη είχε 68 % με το ΚΚΡΟ στο 19 % και το ΦΔΚ στο 13 %.Τελευταία έχει πτώση και πέρα από το ΚΚΡΟ σημαντικά ποσοστά λαμβάνει και η A Just Russia -Справедливая Россия. που περνάει άνετα το όριο του 7% για την Δούμα.Φαίνεται να πιάνει διψήφιο ποσοστό έναντι 7,7 % το 2007.

ΛΟΓΙΚΑ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 55 % +- 3 ΜΟΝΆΔΕΣ , το ΚΚΡΟ ΣΤΟ 20 % +- 2 , ΤΟ ΦΔΚ ΣΤΟ 14 % +- 2 ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ 11 % +- 2.

Τα υπόλοιπα δεν πιάνουν το εκλογικό όριο.

jorje7 είπε...

Θυμαμαι σε παλιοτερες εκλογες στον δευτερο γυρο προεδρικων εκλογων το ποσοστο του Ζουγκανοφ σε μια περιφερεια (Νταγκεσταν) ηταν χαμηλοτερο απο τον πρωτο ...απιστευτα πραγματα

Το ΦΔΚ ειναι ο καρατζαφερης της Ρωσιας, μονο που εκει ειναι πιο ισχυρος και εχει αμεση διασυνδεση με εξτρεμιστικες οργανωσεις.(μην μπερδευει το Φιλελευθερο στον τιτλο του κομματος αυτου)

Το κομμα της δικαιης Ρωσιας ειναι ενα ειδος ΣΥΡΙΖΑ μαζι με ΔΗΜ.ΑΡ. - με την ενωση τουλαχιστον 9 οργανωσεων, καποιες προερχονται απο τα σπλαχνα του ΚΚΡΟ.

Το Γιαμπλοκο ειναι φιλελευθερο κεντροδεξιο κομμα, η ενωση Πατριωτων ειναι διασπαση του ΚΚΡΟ(παλιοτερη) και συνολικα ειναι 7 κομματα που εχουν δικαιωμα συμμετοχης

Στην Ρωσια καθε κομμα(για να υπαρχει ως κομμα αλλιως θεωρειται απλα οργανωση χωρις δικαιωμα καθοδου σε εκλογες) πρεπει να δωσει λιστα 50.000 ονοματων τουλαχιστον που ειναι μελη του.Ταυτοχρονα πρεπει να εχει ικαμοποιητικη διασπορα περιφερειακων οργανωσεων(αν θυμαμαι καλα περιφερειακη οργανωση ειναι ανω των 200 μελων και πρεπει καπου 50-60 απο αυτες μινιμουμ να ξεπερνουν τα 500 μελη) κλπ.
Δεν αρκει πχ. να εχει καποιο κομμα 40.000 μελη στην Μοσχα και 10.000 στην Αγ.Πετρουπολη-->δεν εχει δικαιωμα στις εκλογες τοτε

Τελικα αποκλειονται μια σειρα απο κομματα με αυτον τον τροπο, μεταξυ αυτων και το ΚΕΚΡ-ΕΚΚ.

Σε αυτες τις εκλογες εδωσαν την ''ευακιρια'' συμμετοχης σε οσα κομματα παρουσιασουν μινιμουμ 150.000 υπογραφες απο ολες τις περιοχες με μαξιμουμ οριο ανα περιοχη τις 5.000

Red Star είπε...

Τοποθέτησες πολύ ωραία την ιδεολογία των κομμάτων που κατεβαίνουν στιε Εκλογές στην Ρωσία.Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) που είναι πιο κοντά στο δικό μας ΚΚΕ , σε συνεργασία με μικρότερες οργανώσεις έφτιαξαν το Ενιαίο Μετώπο Εργαζομένων Ρωσίας για να ξεπεράσουν τον σκόπελο των όρων που ανέφερες και εσύ και να πάρουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές.Και πάλι δεν τα κατάφεραν και κατηγορούν τον Πούτιν.Τώρα βέβαια το ΚΚΡΟ είναι το μόνο κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές και που έχει στο πρόγραμμα του εθνικοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων και των πρώτων υλών.Πέρα από αρκετές κεντροαριστερές θέσεις του (που τις κατακρίνει σωστά το ΚΕΚΡ-ΕΚΚ),έχει μεγάλη απήχηση και αν ξεπεράσει το 20 % θα είναι τεράστια επιτυχία .ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΕΚΡ-ΕΚΚ και του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και κατά πόσο θα στηρίξει το ΚΚΡΟ σε αυτές τις εκλογές.Να πούμε πως στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων του είναι και ο Βίκτορ Τσερκέσοφ, Α' αναπληρωτή του Β. Πούτιν, την περίοδο που εκείνος ήταν επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας) και στενού του συνεργάτη έως το 2007, οπότε φέρεται να ήρθε σε σύγκρουση με άλλους «συνεργάτες» του Πούτιν κι απομακρύνθηκε.Γενικά με τον χρόνο βλέπω το ΚΚΡΟ να καρπώνεται την φθορά του κόμματος του Πούτιν και να αποτελεί δεύτερη ισχυρή δύναμη στην Ρωσία.Όσο για τις Προεδρικές Εκλογές εκεί πια ο Ζουγκάνωφ έχει άλλη δυναμική που μπορούμε να την συζητήσουμε άλλη φορά.