Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. ΟΛΟΙ σήμερα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ !


  • Στο σημερινό συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 7 μ.μ., μαζί με το ΠΑΜΕ, καλούν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ. Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Στη Θεσσαλονίκη, ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ι' ΔΟΥ. Το απόγευμα, ΠΑΜΕ και ΕΔΥΕΘ καλούν σε συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
 
Οργανωμένα, με τα συνδικάτα, συλλογικά - μαζικά να αρνηθούμε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά το λαϊκό εισόδημα με την ειδική εισφορά «αλληλεγγύης», με το ειδικό τέλος στα σπίτια και τα μικρομάγαζα μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ, για να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Συλλογικά, μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στον γκρεμό.
Σήμερα όλοι και όλες, στις 7 το απόγευμα, πλημμυρίζουμε το Σύνταγμα. Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, διαδηλώνουμε μαζικά και οργανωμένα την άρνησή μας να πληρώσουμε τα χαράτσια. Μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, αρνούμαστε να χρεοκοπήσει ο λαός για να σωθεί η πλουτοκρατία.
Με σύνθημα «Δεν έχουμε - δε θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος της πλουτοκρατίας», ο λαός της Αθήνας σήμερα μπορεί και πρέπει να στείλει μήνυμα πως δε θα δεχθεί να σφαγιαστεί, πως δε θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Σήμερα, μαζικά, στέλνουμε μήνυμα πως δε θα συναινέσουμε στη σφαγή μας.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργάτες, τα ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη διαδήλωση σήμερα στο Σύνταγμα και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης, στην ανάταση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, να εκφραστεί η αντίθεσή τους στα χαράτσια. Και τονίζει: «Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη, δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο. Οι εργάτες, οι εργάτριες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία ένα δρόμο έχουν. Αυτόν της οργάνωσης παντού και της μαζικής άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Ούτε ένα ευρώ στα σεντούκια του κεφαλαίου».
Στο σημερινό συλλαλητήριο καλούν επίσης η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Στην πρώτη γραμμή της μάχης 35 κλαδικά και άλλα επιχειρησιακά σωματεία της Αθήνας, τα οποία καλούν στο σημερινό συλλαλητήριο. Στο κάλεσμά τους τονίζουν ανάμεσα στα άλλα: «Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. Οργανωμένα με τα συνδικάτα, τις επιτροπές - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. Συλλογικά - μαζικά να αρνηθούμε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά το λαϊκό εισόδημα με την ειδική εισφορά "αλληλεγγύης", με το ειδικό τέλος στα σπίτια μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ, για να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Συλλογικά, μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στον γκρεμό».
Τα σωματεία που υπογράφουν το κάλεσμα είναι:
Οικοδόμων Αθήνας, Οικοδόμων Πειραιά, Λιθογράφων, Μετάλλου Αθήνας, Μετάλλου Πειραιά, Κλωστοϋφαντουργών, Φαρμάκου, Ενέργειας, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ιδιωτικών Κλινικών, Τροφίμων - Γάλατος - Ποτών, Λογιστών Αθήνας, Λογιστών Πειραιά, Χαρτεργατών, Πρακτορείων Τύπου, Καθαριστριών Αθήνας, Καθαριστριών Πειραιά, Τηλεπικοινωνιών Αττικής, Χρηματοπιστωτικού Αττικής, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ελλήνων Ηθοποιών, Ελαιουργοσαπουνοποιών, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Επισιτισμού Πειραιά, Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελευσίνας, Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου, Οικοδόμων Λαυρίου, Εργαζομένων στα ΚΑΡΦΟΥΡ, Πανελλήνια Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.
Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλούν, επίσης, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΤΑ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, το Σωματείο Οδοντοτεχνιτών Αθήνας, οΣύλλογος Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «Ο Βύρων», η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», τα Σωματεία Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» και του Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρας, η παράταξη της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης ΑΕΙ και ηΑγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων. Ακόμα, τα επιχειρησιακά σωματεία ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, TASTY, ΚΑΤΣΕΛΗΣ, «Αφοί Κωνσταντακάτου» και «Μετροπόλιταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: