Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση αγροτών με τρακτέρ στην Καρδίτσα - Κινητοποίηση και στα Τρίκαλα.ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.


Πάρα πολύ μεγάλη η συμμετοχή αγροτών με τα τρακτέρ τους στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.



Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει γεμίσει η κεντρική πλατεία, αλλά και οι γύρω δρόμοι από αγρότες από όλο το νομό, ακόμη και από ορεινά χωριά.
«Σήμερα κάναμε την αρχή νέων αγώνων, που συμπίπτει με την αρχή νέας επίθεσης σε βάρος μας με το τρίτο μνημόνιο και την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ», τόνισε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και στέλεχος της ΠΑΣΥ.
«Η επιθετικότητα κυβέρνησης – ΕΕ στόχο έχει να συντρίψει τους μικρομεσαίους αγρότες. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για μας από δω και πέρα. Έχουμε χρέος απέναντι στον εαυτό μας, τα παιδιά και τις οικογένειές μας να συνεχίσουμε τον οργανωμένο αγώνα μας πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Μετά τις γιορτές, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, τον οποίο θα προετοιμάσουμε με περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά του νομού» επισήμανε ο Βαγγέλης Μπούτας.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά και αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, της ΕΛΜΕ, αλλά και δήμαρχοι.
Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στα Τρίκαλα
Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους και συμβολική κατάληψη στην Εφορία.
Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Αποστόλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, κατήγγειλε την πολιτική που πλήττει τους αγρότες με:
- Την απόφαση για το κράτημα λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, θα φορολογηθούν άγρια, ενώ φαίνεται να προωθείται και η φορολόγηση των χωραφιών.
- Την επιστροφή του ΦΠΑ που μειώνεται φέτος από 11% στο 6%, με άμεση προοπτική την πλήρη κατάργησή της.
- Τις πενιχρές αγροτικές συντάξεις που μειώνονται, με την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος άδειας, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς αν θα κοπεί και το 30ευρω.
- Τις εισφορές στον ΟΓΑ για την Υγεία που αυξάνονται κατά 70%, την ίδια στιγμή που επεκτείνεται και αυξάνεται η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων στο 25%, που θα μεγαλώνει όταν δε χρησιμοποιούνται γενόσημα, ενώ μεγάλη αύξηση έχουμε και στις εισφορές για την αγροτική σύνταξη, με την αναγκαστική αλλαγή των κλιμακίων.
- Την τιμή του πετρελαίου αγροτικής χρήσης που ανέβηκε, ενώ είναι αμφίβολο αν θα δοθεί το υπόλοιπο 50% της επιστροφής φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, που, ούτως ή άλλως, περικόπτεται, όταν η τιμή του αυξάνεται.
- Την τιμή του αγροτικού ρεύματος που αυξήθηκε κατά 30% και νέα αύξηση θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Γενάρη.
- Το νερό άρδευσης και ύδρευσης που έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Πηγή : 902.gr

6 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Βρε βρε βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.......καλως τους .......αγρότες......!!!!!
Υπάρχουν αυτοί ;;;;;; υπάρχει κίνημα εκεί ;
Εδώ και 3 χρόνια κοντά ο λαός καίγεται στη κόλαση, το πεζοδρόμιο σείεται από κινητοποιήσεις στις οποίες αγροτική οργάνωση όχι απλά συμμετείχε αλλά έκανε πως δεν ήξερε.....!!!
ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.....!!!!

Red Star είπε...

Σύντροφε Γιάννη έχεις τα δίκια σου, ιδίως ο κάμπος έχει τα δικά του θέματα και την δική του οργάνωση από κινηματική πλευρά...Αλλά τι να κάνουμε ; Η πραγματικότητα είναι όπως την λές.Στην επαρχία οι αγρότες 3 χρόνια...αγόραζαν αγρό...

jorje7 είπε...

Αναμενουμε τωρα την πλειοψηφια των ανεργων/δημοσιων υπαλληλων/εμπορων να χρεωνουν τους αγροτες για ολα. Οπως πριν οι αγροτες χρεωναν του παραπανω, πιο πριν οι δημοσιοι υπαλληλοι τα εβαζαν με εμπορους και οι εμποροι με τους υπολοιπους...ε ακρη δεν βγαινει ετσι. Ατομικισμος,αιτηματα και επιχειρηματα της στενης μας τσεπης(δυο πιθαμες μακρυα απο τον κ..ο μας κι ας παει οπου να'ναι οπως λεει και ενας φιλος)...

jorje7 είπε...

Και στο αλλο θεμα της ημερας.
Αναμενω σκληρη ανακοινωση απο το ΚΚΕ για την ξεφτιλισμενη σταση Χριστοφια, το ξεπουλημα του Κυπριακου λαου απο το ΑΚΕΛ

Δεν ειμαι μελος και δεν δεσμευομαι απο κανενος ειδους ψευτο-προλεταριακο διεθνισμο για να σιωπω στα εγκληματα που κανει το ΑΚΕΛ στο νησι. Και ιστορικα να το δει κανεις, η σιωπη σε αυτα τα ζητηματα δεν ειναι χρυσος, ετσι καποτε το βουλωναμε απο αλληλεγγυη απεναντι στην λανθασμενη στροφη και αποφασεις του ΚΚΣΕ και ξημερωσε το 89-92

ΜΗΝ ξανακανει το ιδιο λαθος το ΚΚΕ και τρεχουμε σε μελλοντικα επιστημονικα συμποσια του τι εφταιξε...το βλεπουμε, το ξερουμε, το αναγωνριζουμε.
Το ΑΚΕΛ δεν ειναι ΚΚ και δεν εχει καμια μα καμια σχεση με ΚΚ.

Και ας προβληματιστουν και οι φιλοι του ΣΥΡΙΖΑ απο τα χαλια του ΑΚΕΛ, μηπως και ειναι εικονες απο το μελλον...

Red Star είπε...

Το θέμα είναι πως δεν έχουν εναλλακτική λύση οι Κύπριοι κομμουνιστές και αυτή είναι πραγματική τραγωδία.Και μιλούσα με Ελληνοκύπρια που στηρίζει το ΚΚΕ και το ΑΚΕΛ και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας μου για τον Αναστασιάδη που είναι φασίστας και πουλημένος κλπ.

Τι να πω ;

Red Star είπε...

Το μεγάλο πρόβλημα το έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α που υποστήριξε δημόσια και πολλές φορές πως μπορέι να υπάρξει αριστερή κυβέρνηση μέσα στην Ε.Ε. και η απόδειξη είναι η περίπτωση της Κύπρου.Το Κ.Κ.Ε. ως τώρα είναι προσεκτικό, είναι και προεκλογική περίοδος στην Κύπρο δεν αναμένω κάποια σκληρή ανακοίνωση.Εξάλλου το ΑΚΕΛ θα υποστεί μεγάλη ήττα από το ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και ελπίζω να υπάρξει αλλαγή έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί ρήξη των πραγματικών κομμουνιστών που έχει το ΑΚΕΛ με όσους το προδίδουν τις ιδέες τους.Όλα αυτά με την επισήμανση πως μεγάλη ευθύνη για την κατάντια της Κύπρου έχει η Ελλάδα και μια συγκεκριμένη Ελληνική τράπεζα, όπως και το περίεργο ατύχημα που έγινε πριν καιρό.Δυστυχώς οι Κύπριοι έπαιξαν το χαρτί της Ε.Ε. για να έχουν το πάνω χέρι στην σχέση τους με την Τουρκία και έπεσαν στην καπιταλιστική κρίση.Άυτά και ελπίζω κάποιος φίλος του ΑΚΕΛ από την Κύπρο που μας διαβάζει (και έχουμε πολλούς αναγνώστες Κύπριους) να μας πει την άποψη του μήπως κάνουμε κάπου λάθος.