Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση του KKE για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τους μετανάστες



Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τους μετανάστες είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου για την εκμετάλλευση φθηνού, ευέλικτου, ανακυκλούμενου μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού, όπως και όλα τα μέτρα που παίρνονται για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, που εξειδικεύουν κατευθύνσεις της ΕΕ και άλλων διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών για τη μετανάστευση, τροποποιείται και απλουστεύεται υπέρ των εργοδοτών το ισχύον, δουλεμπορικό καθεστώς εισαγωγής και μετάκλησης ξένου εργατικού δυναμικού.
Οι καπιταλιστές θα μπορούν να έχουν όσο πιο φθηνούς και χωρίς δικαιώματα εισαγόμενους ξένους εργάτες, για όσο ακριβώς διάστημα και για όποια συγκεκριμένη εργασία χρειάζονται, που θα μπορούν στη συνέχεια να τους πετούν και να επιστρέφουν στις πατρίδες τους με συνοπτικές διαδικασίες.
          Παράλληλα, εισάγεται το βιομετρικό φακέλωμα των αδειών παραμονής των μεταναστών, ακόμη και των 6χρονων παιδιών, μέτρο που θα επεκταθεί στα ταξιδιωτικά έγγραφα και των Ελλήνων εργαζομένων.
          Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις ρυθμίσεις αυτές όπως και το σύνολο της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ και παλεύει για: την υπεράσπιση και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των εργαζομένων, Ελλήνων και ξένων, τη νομιμοποίηση των ξένων εργατών και των οικογενειών τους που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, να δοθεί άσυλο στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, για την απλοποίηση των διαδικασιών ανανέωσης της άδειας παραμονής με αποσύνδεση από ένσημα και σύμβαση με εργοδότη, ισότιμα δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους, κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ και όλων των ευρωενωσιακών συμβάσεων που εγκλωβίζουν στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Παλεύει για την έξοδο και αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που ευθύνονται για τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: