Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ; Επανασύνδεση ρεύματος σε ανάπηρη συνταξιούχο και άνεργο


Συνολικά 200 από τις 400 οικογένειες στις οποίες έχει κοπεί το ρεύμα δεν μπορούν να κάνουν ούτε διακανονισμό!
 
Την επανασύνδεση του ρεύματος σε συνταξιούχο ανάπηρη γυναίκα και σε άνεργο οικοδόμο πέτυχε την περασμένη βδομάδα, με δυναμικές παρεμβάσεις της, ηΓραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ.
Οι ταξικές δυνάμεις της περιοχής προχώρησαν σε νέες παραστάσεις στη διοίκηση της ΔΕΗ στην περιοχή, μετά από καταγγελίες που έγιναν και οι οποίες καθημερινά αυξάνονται. Η ΔΕΗ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να προχωρά σε διακοπές ρεύματος στα σπίτια λαϊκών οικογενειών της Πάτρας, σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, το διάστημα Ιούλη με Αύγουστο έφτασαν τις 400, από τις οποίες μόνο για τις 200 έχει γίνει αίτηση για διακανονισμό. Που σημαίνει ότι 200 οικογένειες δεν αντέχουν ούτε το διακανονισμό. Στοιχεία που δείχνουν την απάνθρωπη πολιτική της ΔΕΗ που λειτουργεί με βάση μόνο το κέρδος, αλλά και το βαθμό εξαθλίωσης που οδηγούνται καθημερινά δεκάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Είναι ενδεικτικές οι συγκεκριμένες περιπτώσεις, στις οποίες έκανε παρέμβαση το ΠΑΜΕ:

  • Η πρώτη αφορά συνταξιούχο γυναίκα με 80% αναπηρία και σύνταξη 800 ευρώ, με την οποία συντηρεί και τη χήρα νύφη της που είναι άνεργη με τρία παιδιά. Αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν τα 1.100 ευρώ στη ΔΕΗ. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι πριν 15 μέρες είχαν αναφέρει στη ΔΕΗ το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, η επιχείρηση προτίμησε να κόψει το ρεύμα. Αποτέλεσμα, η οικογένεια να ζήσει επί 15 μέρες στο σκοτάδι!
  • Το ίδιο συνέβη και με άνεργο οικοδόμο, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος χρωστά 1.500 ευρώ στη ΔΕΗ και αδυνατούσε να τα πληρώσει.
Οι δύο παραπάνω περιπτώσεις έρχονται να προστεθούν σε πολλές ακόμα που έχουν καταγγελθεί στην τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η οποία προχώρησε σε δυναμικές παρεμβάσεις έχοντας πετύχει την επανασύνδεση ρολογιών της ΔΕΗ όπως σε οικογένειες ανέργων. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση 90χρονου, ο οποίος ζει με τη βοήθεια ιατρικών μηχανημάτων τα οποία λειτουργούν με ρεύμα και κινδύνεψε ακόμα και η ζωή του υπερήλικα όταν θέλησαν δύο φορές να του κόψουν το ρεύμα. Αντίστοιχες παρεμβάσεις η Γραμματεία έχει κάνει και για οικογένειες που τους έκοψαν και το νερό από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης.
Οπως τόνισε στον «Ρ» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας:
«Οσο περνά ο καιρός, η εξαθλίωση οξύνεται και θα πάρει ακόμα χειρότερες μορφές. Είναι ενδεικτικό για παράδειγμα, όπως έχουμε πληροφορηθεί, ότι πολλοί άνθρωποι δεν πάνε για διακανονισμό στη ΔΕΗ γιατί γνωρίζουν ότι και πάλι δε θα τα καταφέρουν. Εμείς καλούμε όλη την εργατιά της περιοχής, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους να απευθυνθούν στο ΠΑΜΕ και στο Συνδικάτο, ώστε να τους στηρίξουμε με κινητοποιήσεις. Να αντιδράσουν συλλογικά απέναντι σε κάθε επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους. Να απαιτήσουν αγωνιστικά να μη μείνει κανένας χωρίς νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Οπως συμπληρώνει ο συνδικαλιστής, μόνον έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, «γιατί την ίδια στιγμή και η ΔΕΗ θα σκληρύνει τη στάση της και θα πάρει νέα μέτρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κοινωνικό τιμολόγιο στο οποίο πλέον για να ενταχθεί κάποια οικογένεια η ΔΕΗ ζητά να υπάρχει και κάποιος εγγυητής».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: