Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις κινητοποιήσεις στα ταξί & την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τον τουρισμό.



Κάθε φορά που γίνονται λαϊκές κινητοποιήσεις (εργαζομένων στον τουρισμό, ναυτεργατών, ταξιτζήδων κ.α.) το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ επιδιώκουν να τις τσακίσουν με πρόσχημα τον τουρισμό, την ίδια στιγμή που ο λαός εξαιτίας της πολιτικής τους περνάει μαύρο καλοκαίρι και δεν μπορεί να πάει διακοπές. Ταυτόχρονα συναγωνίζονται ποιος από τους τρεις θα δώσει περισσότερα στα μονοπώλια του τουρισμού και τους tour operators.
Η οικονομική δραστηριότητα στον τουρισμό πρέπει να διασφαλίζει την ισόρροπη ανάπτυξη των κλάδων που σχετίζονται με αυτόν, τις διακοπές και την αναψυχή για τους εργαζόμενους και τη νεολαία ως ανθρώπινη ανάγκη και λαϊκό δικαίωμα, το οποίο τους στερεί η εμπορευματοποίηση του τουρισμού, η αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και όχι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων για τα δικαιώματά τους.

          Η πάλη του λαού και της νεολαίας για το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τα κόμματά τους, για δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, τη λαϊκή εξουσία - οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: