Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Αποχώρησε το ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση.Σχηματισμός νέας κυβέρνησης που στηρίζεται μόνο από το ΑΚΕΛ, το επόμενο βήμα του Προέδρου Χριστόφια.


Τον τερματισμό της συνεργασίας του ΔΗΚΟ με τον πρόεδρο Χριστόφια ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, μετά την τρίτη κατά σειρά συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο.

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του χωρίς τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος θα στηρίζεται τώρα μόνο από το ΑΚΕΛ.Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι «έγινε σημείο προς σημείο συζήτηση επί των προτάσεων, των όρων και των στόχων που το ΔΗΚΟ είχε καταθέσει για τη διακυβέρνηση, αλλά δυστυχώς, δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία για τη στρατηγική εξόδου από την κρίση».
Παρέμειναν, τόνισε ο κύριος Καρογιάν, σοβαρές διαφορετικές προσεγγίσεις για το χειρισμό του κυπριακού, ενώ δεν εξασφαλίστηκε ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων που να οικοδομεί μια κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: