Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ: Κήρυγμα για συναίνεση με αποδέκτη το λαό


«Ομοψυχία» για το καλό του κεφαλαίου, ζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, με αφορμή τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

Σε κήρυγμα για «εθνική συναίνεση», με δεδομένους τους τρανταγμούς που προκαλεί στο αστικό πολιτικό σύστημα το βάθεμα της κρίσης, κατέφυγαν οι πολιτικοί αρχηγοί, με αφορμή τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, ζητώντας επί της ουσίας από το λαό να συναινέσει στο ξεκλήρισμά του. «Ομόνοια και σύμπνοια» ζήτησε από την Πρέβεζα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, για «να είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτό τον κοινό αγώνα, του ξεπεράσματος αυτής της βαθιάς κρίσης».

«Ξέρουμε ότι οι κόποι του ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο (...) Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε αφοσιωμένοι. Είναι προσπάθεια όλων μας» είπε ο Γ. Παπανδρέου από τη Σκιάθο, όπου βρέθηκε Κυριακή, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, από την Παναγία Σουμελά στην Ημαθία, είπε ότι «σε εμάς τους Ελληνες δεν αρμόζει η μεμψιμοιρία ούτε η μοιρολατρία (...) ταιριάζει ο αγώνας», όπως στην Ευρώπη των μονοπωλίων «ταιριάζει η αλληλεγγύη και η ενότητα»(!) Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, διαπίστωσε ότι υπάρχει «πλήρης ανεπάρκεια από τους κυβερνώντες» και κάλεσε «να δεηθούμε για την εκ νέου βοήθειά της υπερμάχου στρατηγού».
Περισσότερο συγκεκριμένος, ο εκπρόσωπος του κόμματος, έδωσε το στίγμα της «εθνικής συνεννόησης» για λογαριασμό του κεφαλαίου, λέγοντας ότι «η Πορτογαλία με τη συνεννόηση των τριών κομμάτων δε χρειάστηκε τη δεύτερη δόση του Μνημονίου», ενώ «η Ελλάδα της φαγωμάρας και η Ιταλία του "Μπερλουσκόνιου" καισαρισμού βυθίζονται όλο και πιο βαθιά», αποσιωπώντας ότι είτε με φανερή, είτε με συγκαλυμμένη συναίνεση ανάμεσα στις αστικές δυνάμεις, τα μέτρα σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο είναι ίδια και τσακίζουν το λαό.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: