Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Προκλητική βία και ρήψη χημικών, έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Έξω από το υπουργείο παιδείας, πριν από λίγη ώρα ομάδα διαφόρων φοιτητικών συλλόγων επιχείρησαν να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου ώστε να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές για την ανώτατη εκπαίδευση .
Εκτός από το γεγονός ότι τα άτομα ήταν πολύ λίγα, η ομάδα των ΜΑΤ ήταν πολύ προκλητική, με αποτέλεσμα μετά από κάποια μπουκάλια που πέταξαν οι φοιτητές, να κάνουν χρήση χημικών και ρίψη νερού με πυροσβεστική αντλία. Η χρήση χημικών έκανε την κατάσταση σε αρκετά γραφεία αφόρητη.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ένας φοιτητής να τραυματιστεί όταν 4 άνδρες των ΜΑΤ τον έπιασαν και τον χτυπούσαν βάναυσα και ένα άλλος να συλλήφθει, ο οποίος μετά από παρέμβαση και έντονο διαπληκτισμό υπαλλήλων του Υπουργείου και των μελών της Πρωτοβουλίας Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας με τους άντρες των ΜΑΤ αφέθηκε ελεύθερος.
Καταγγέλλουμε τη φασιστική χρήση βίας των δυνάμεων καταστολής προς κάθε κατεύθυνση, αλλά πολύ περισσότερο την προκλητική στάση των συμβούλων και «παρατρεχάμενων» της υπουργού, οι οποίοι στα πλαίσια «της εντεταλμένης υπηρεσίας» που τους έχει ανατεθεί, προσπαθούσαν να «μας ηρεμήσουν» και ουσιαστικά να μας πείσουν ότι δεν είναι οι ίδιοι και η πολιτική που εκφράζουν υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουμε.
Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι η αλληλεγγύη που έδειξαν οι υπάλληλοι απέναντι στο φοιτητή που συνελήφθηκε, η οποία πρέπει να γίνει καθημερινή έκφραση όλων μας από δω και στο εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: