Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΡΩΣΙΑ- Ιδρυση «Λαϊκής πολιτοφυλακής»


Με τη συμβολική ονομασία «Λαϊκή Πολιτοφυλακή», ιδρύθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, το περασμένο Σαββατοκύριακο μια νέα κοινωνικο-πολιτική οργάνωση της ρωσικής αντιπολίτευσης. Η ονομασία και ο τόπος ίδρυσής της έχει να κάνει με την ανάλογη αντίσταση του ρωσικού λαού κατά των Πολωνών εισβολέων, που ξεκίνησε απ' αυτήν την πόλη το 1611, με ηγέτες τους Κουζμά Μίνιν και Ντμίτρι Ποζάρσκι.
«Οσο το κρατικό πλοίο πηγαίνει προς το χάος, τη διαφθορά, την εγκληματικότητα, την απληστία και την προδοσία, όλοι θα υποφέρουν.
Η "Λαϊκή Πολιτοφυλακή" προορίζεται κυρίως να μεταφέρει το κήρυγμα της αλήθειας, της ενότητας, της συλλογικότητας, με σκοπό να σώσει ολόκληρο το έθνος. Με τη σημαία των Μίνιν και Ποζάρσκι, της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης και της Αντιφασιστικής Νίκης να βαδίσουμε μπροστά σε μια ενιαία και σοσιαλιστική Ρωσία», κάλεσε ο ηγέτης του ΚΚΡΟ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.
Οπως, ωστόσο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΡΟ, Αλεξέι Μπράγκιν, η «Λαϊκή πολιτοφυλακή» δεν θα υποκαταστήσει το ΚΚΡΟ, θα συμβάλει στη δράση του στις εκλογικές μάχες, ωστόσο στις εκλογές θα κατέβει το ΚΚΡΟ κι όχι η νέα κοινωνικο-πολιτική οργάνωση.

ΠΗΓΗ-WWW.RIZOSPASTIS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: