Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Περίεργος θάνατος... Νεκρός δημοσιογράφος της News of the World που κατήγγειλε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

O Sean Hoare
Ο δημοσιογράφος της News of the World, Σον Χορ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Γουότφορντ. 

Ο Σον Χορ είχε μιλήσει στους New York Times για την πρακτική των υποκλοπών, λέγοντας ότι ήταν πιο εκτεταμένη από όσο παραδεχόταν η εφημερίδα στις Αρχές.

Η αστυνομία του Χάρτφορντ δήλωσε ότι το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε σπίτι στο Γουότφορντ.

«Λάβαμε μία κλήση να μεταβούμε στην οδό Λάνγκλεϊ, στο Γουότφορντ, έπειτα από ανησυχίες για την υγεία ενός άνδρα που ζει σε αυτή την οδό» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.



«Όταν η αστυνομία και το ασθενοφόρο έφτασαν στο σημείο ανακάλυψαν το πτώμα ενός άνδρα. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε λίγο αργότερα» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Αντιμετωπίζουμε τον θάνατο ως ανεξήγητο, αλλά όχι ύποπτο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Οι έρευνες συνεχίζονται» πρόσθεσε.

Ο δημοσιογράφος είχε δηλώσει στο BBC ότι ο εκδότης της εφημερίδας, Άντι Κούλσον, ο οποίος αργότερα έγινε διευθυντής επικοινωνιών του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, του είχε ζητήσει να υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες, κάτι που ο ίδιος είχε αρνηθεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο δημοσιογράφος είχε απολυθεί με την αιτιολογία ότι είχε προβλήματα κατάχρησης τοξικών ουσιών και αλκοόλ.

Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής του στους New York Times, ο Σ.Χορ κλήθηκε από την Μητροπολιτική Αστυνομία, όπου ανακρίθηκε ως ύποπτος και όχι ως μάρτυρας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σ.Χορ δήλωσε στους New York Times ότι οι δημοσιογράφοι της News of the World μπορούσαν να χρησιμοποιούν τεχνολογία που χρησιμοποιεί οι αστυνομία για να εντοπίζουν ανθρώπους με αντάλλαγμα πληρωμές σε αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο βοηθός επιθεωρητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Τζον Γέιτς -δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της Σκότλαντ Γιαρντ και επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας- υπέβαλε παραίτηση υπό το βάρος του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών, μία ημέρα μετά την αποχώρηση του επικεφαλής σερ Πολ Στέφενσον.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία κατηγορείται ότι δεν κατάφερε να ρίξει έγκαιρα φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

ΠΗΓΗ-IN.GR-Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: