Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Ο Χριστόφιας δεν θέλει παραίτηση του υπουργού εξωτερικών




Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφιας δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, που ανακοίνωσε την υποβολή της παραίτησής του με αφορμή την έκρηξη στο Μαρί, να παραμείνει στη θέση του.
Όπως δήλωσε αναχωρώντας για τη σημερινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο πρόεδρος Χριστόφιας, εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον κ. Κυπριανού και θα τον καλέσει να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά συμπλήρωσε ότι “από εκεί και πέρα εναπόκειται στον ίδιο να αποφασίσει".

Υποστήριξε ακόμα  την έκκληση τον κομμάτων για ματαίωση της συγκέντρωσης για την έκρηξη στο Μαρί έξω από το Προεδρικό μέγαρο όπου είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση για την τουρκική εισβολή, λέγοντας ότι “είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κόσμου από τη μια να διαμαρτύρεται, αλλά την ίδια ώρα η πολιτεία και όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την ακεραιότητα της πατρίδας, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν".
"Απόψε θα τιμήσουμε και τη μνήμη και των ανθρώπων που χάθηκαν στο Μαρί και θα τονίσουμε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο, σε όποιους και αν ανήκουν. Αν χρειάζεται κάποιοι να τιμωρηθούν αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη και όχι ο καθένας αυθαίρετα. Αλλά το κράτος δεν μπορεί να αφεθεί στην αναρχία και δεν μπορεί να δεχθεί να στηθούν λαϊκά δικαστήρια", ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς για τις ανησυχίες για ενδεχόμενα επεισόδια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι Κύπριοι είναι ένας δημοκρατικός λαός.
ΠΗΓΗ-WWW.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: