Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - Καταργεί βρεφονηπιακούς σταθμούς.Πετσοκόβει κονδύλια για τους μαθητές των ειδικών σχολείων


Συγχωνεύσεις και καταργήσεις βρεφονηπιακών σταθμών και δραματική μείωση στα κονδύλια για τα ειδικά σχολεία προωθούν οι κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις στο Δήμο Αθήνας, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του κεφαλαίου για περικοπή των όποιων κοινωνικών δαπανών έχουν απομείνει.
Ενώ ήταν περασμένο στον κεντρικό προϋπολογισμό του Δήμου κονδύλι 1,7 εκατ. ευρώ για το σχολικό έτος 2011 - 2012 για τις μετακινήσεις μαθητών των ειδικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής του κέντρου (ΑμΕΑ, μεταναστόπουλα, μαθητές μουσικών σχολείων κ.ά. που μετακινούνται με λεωφορεία - ή ταξί οι έχοντες κινητικά προβλήματα - από τον τόπο διαμονής στο σχολείο τους), ενώ το ποσό εγκρίθηκε στις 25/5 και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, προχτές Τετάρτη οι δημοτικοί σύμβουλοι των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ αναθεώρησαν σε νεότερη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και συναποφάσισαν «τροποποίηση», ουσιαστικά πετσόκομμα του ποσού σε 649.462,53 ευρώ.

Την περικοπή καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι έχει να κάνει με τις προωθούμενες από την κυβέρνηση καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, κάτι που δεν αρνήθηκαν οι εκλεγμένοι με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, οι οποίοι άλλωστε αποδέχονται στην πράξη τις συνέπειές τους.
Στο μεταξύ, σήμερα σε συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας αναμένεται να συζητηθεί το κλείσιμο τεσσάρων παιδικών σταθμών - ο ένας εξ αυτών αναστέλλει τη λειτουργία του - σύμφωνα με πρόταση του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών και των διευθυντριών της 1ης, 2ης και 3ης δημοτικής κοινότητας, οι οποίοι επικαλούνται ακαταλληλότητα των κτιρίων.
Πρόκειται, για τους παιδικούς σταθμούς 1Δ9 Πρώην Αγίου Παύλου (Φαβιέρου 46), 2Δ7 Αγίου Ιωάννου (Σεφέρη 4 Νέος Κόσμος), 3Δ9 Κάτω Πετραλώνων (Πανδώρου 64) και 3Δ1 Βοτανικού (Σπύρου Πάτση 56) ο οποίος αναστέλλει τη λειτουργία του στοιβάζοντας τα 80 παιδιά που φιλοξενεί σε άλλον (1Δ4 Φαβιέρου 17), ο οποίος την περσινή χρονιά φιλοξένησε 110 παιδάκια!
Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες μέρες, με απόφαση του το ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου, έκλεισε έναν ακόμα παιδικό σταθμό (Λαρίσης 69 Αμπελόκηπους), ο οποίος φιλοξενούσε 33 παιδιά.
Η κατάσταση αναμένεται εκρηκτική, αφού σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου φέτος έχουν υποβληθεί από γονείς 6.807 αιτήσεις, αλλά οι θέσεις δεν ξεπερνούν τις 5.402.

ΠΗΓΗ-WWW.RIZOSPASTIS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: