Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Βιβλική η καταστροφή από τις εκρήξεις στη ναυτική βάση Ζυγίου της Κύπρου.Νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 15.


Η κατάσταση από τις πρωινές εκρήξεις στη ναυτική βάση στο Μαρί - Ζύγι είναι τραγική και η καταστροφή στην περιοχή βιβλική, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Αντώνης Πασχαλίδης. 

Νεώτερες πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 15. Εξάλλου, ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμούς Βασιλικού είναι εκτός λειτουργίας και απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν γεννήτριες να τις θέσουν σε λειτουργία ώστε να αποφορτιστεί το παγκύπριο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Αστυνομίας, Λεωνίδας Λεωνίδου, δήλωσε ότι στις 4.27 το πρωί ελήφθη μήνυμα για πυρκαγιά στη ναυτική βάση στο Ζυγίου. Ακολούθησε μήνυμα για πυρκαγιά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού. Η πυρκαγιά στον σταθμό έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές. Στον χώρο είχαν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατέβαλαν προσπάθεια ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί στις δεξαμενές μαζούτ, που τροφοδοτούν το σταθμό. Το Κέντρο Αίματος απηύθυνε επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος όλων των ομάδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: