Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ισχυρή έκρηξη στην έδρα της κυβέρνησης συγκλονίζει το Όσλο.1 νεκρός 7 τραυματίες ως τώρα ο απολογισμός.



Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Όσλο σε συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας. Κυβερνητικά κτίρια -ανάμεσά τους και το γραφείο του πρωθυπουργού- υπέστησαν σοβαρές ζημιές, και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπάρχει ένας νεκρός και τουλάχιστον επτά τραυματίες. Οι Αρχές εκκενώνουν την περιοχή, όπου επικρατούν σκηνές χάους.
Αρχικές πληροφορίες για δεύτερη έκρηξη δεν επιβεβαιώνονται.

Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17 ορόφων κτίριο που στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού Γιένς Στόλτνμπεργκ, ενώ ζημιές σημειώθηκαν σε διπλανά υπουργεία, ανάμεσά τους και το υπουργείο Πετρελαίου, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο της έκρηξης βρίσκεται πιθανώς ανάμεσα στα υπουργεία Πετρελαίου και Ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ασφαλής, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νορβηγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ.Στόλτενμπεργκ δεν βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης.

Ζημιές υπέστησαν και τα γραφεία της ταμπλόιντ εφημερίδας VG που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι Αρχές εκκενώνουν την περιοχή, όπου επικρατούν σκηνές χάους, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της πόλης.

Δεν έχει γίνει γνωστό από τι προκλήθηκε η έκρηξη. Το πρακτορείο Reuters, ωστόσο, αναφέρει ότι κοντά στο κτίριο υπάρχει ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο, για το οποίο εικάζεται ότι ίσως ήταν παγιδευμένο.

«Έγινε έκρηξη. Πρέπει να ήταν βόμβα. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος. Μέτρησα τουλάχιστον δέκα τραυματίες» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που έφευγε από την περιοχή.

Ο Ντέιβιντ Λέα, αναλυτής για θέματα Δυτικής Ευρώπης στην Control Risks, δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να πούμε τι συνέβη. Δεν υπάρχουν νορβηγικές τρομοκρατικές ομάδες, αν και έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν συλλήψεις σχετικές με την Αλ Κάιντα. (Η Νορβηγία) συμμετέχει στις αποστολές στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εξάγουμε συμπεράσματα».





ΠΗΓΗ-WWW.IN.GR-Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: