Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ




Η κυβέρνηση για δεύτερη συνεχή χρονιά προχωρά σε απροειδοποίητη ανάκληση αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό που συμπλήρωσαν τριετία,αφαιρώντας τους έτσι και το δικαίωμα παράτασης ως την πενταετία.Η πολιτική αυτή δημιουργεί στους συναδέλφους αυτούς πάρα πολλά προβλήματα, οικογενειακά και οικονομικά, και με δεδομένο ότι δε θα αναπληρωθούν από άλλους εκπαιδευτικούς σημαίνει ότι η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων εξωτερικού υποβαθμίζεται!
  • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία ανάκλησης και να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να συμπληρώσουν την πενταετία.
  • Ταυτόχρονα απαιτούμε να δοθεί η δυνατότητα αυτή και σε όσους συναδέλφους υπέστησαν την ίδια διαδικασία πέρυσι και επιθυμούν έστω και τώρα να συμπληρώσουν πενταετία.
  • Ζητάμε επίσης να προχωρήσει η διαδικασία απόσπασης στο εξωτερικό για όσους συναδέλφους έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν.
  • Να μην κλείσει ή συμπτυχθεί κανένα σχολείο ή τμήμα.
Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι η συγκεκριμένη "μεταχείριση" των αποσπασμένων στο εξωτερικό συναδέλφων δεν είναι ξεκομμένη από την πλήρη απαξίωση της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων εξωτερικού. Η κυβέρνηση προωθεί την αντικατάσταση των εκπαιδευτικών με ομογενείς που θα έχουν τη δυνατότητα να "καλύψουν" την εκπαιδευτική διαδικασία και γι' αυτό έχει ήδη ξεκινήσει χαρτογράφηση για να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι! Η όλη διαδικασία εγείρει πολλά ερωτηματικά. Ποια προσόντα θα έχουν οι ομογενείς αυτοί που θα γίνουν δάσκαλοι; Ποιος θα τους προσλαμβάνει; Με τι καθεστώς; Τι θα διδάσκουν στα παιδιά; Μήπως κι εδώ θα μπλεχτούν ΜΚΟ κι άλλες επιχειρήσεις, όπως συμβαίνει τελευταία και στους δήμους (βλ. Ν. Ιωνία...); Τι μέρος της "εκπαιδευτικής" διαδικασίας θα φορτωθεί στους γονείς; Και τελικά σε τι θα εκπαιδεύονται τα παιδιά αυτά;
Φυσικά όλα αυτά δεν ήρθαν ξαφνικά. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής θύελλαςπου πλήττει τους εργαζόμενους και αφαιρεί εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και μορφωτικά δικαιώματα. Κυβέρνηση και Τρόικα, με τη στήριξη ΝΔ, ΛΑ.ΟΣ, επιχειρούν να θωρακίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και γι' αυτό φορτώνουν και την κρίση τους στις πλάτες των εργαζομένων.
Η δημόσια εκπαίδευση, άρα και η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων εξωτερικού, δεν αποτελεί όαση.Το "νέο" σχολείο της αγοράς που προωθείται, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, θα βγάζει ημιμαθείς, άρα κι υποταγμένους ανθρώπους, θα ετοιμάζει δηλαδή τους αυριανούς απασχολίσιμους χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους, φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις. Το σχολείο αυτό θα είναι φθηνό για το κράτος, ακριβό για τη λαϊκή οικογένεια και κερδοφόρο για την πλουτοκρατία! Τέτοιο σχολείο φτιάχνει παντού η κυβέρνηση. Να γιατί η κυβέρνηση προωθεί το σταμάτημα απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό και την αντικατάστασή τους με ομογενείς "δασκάλους"!
  • Ζητάμε ενιαία δημόσια αποκλειστικά δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους ελληνόπαιδες εξωτερικού, που θα παρέχεται με ευθύνη του ΥΠΔΒΜΘ και θα είναι αρμονικά ενταγμένη στα σχολεία της χώρας υποδοχής. Καμία επιχειρηματική δράση. Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Καμία θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

22 Ιούλη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: