Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Special απουσία του πρωθυπουργού από το Καλλιμάρμαρο.Δεν πήγε γιατί στην πρόβα τζενεράλε στο άκουσμα του ονόματος του 5.000 κόσμος άρχισε τις έντονες αποδοκιμασίες !



Ο φόβος φυλάει τα έρημα κι έτσι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θεώρησε πως είναι προτιμότερο να μην παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Special Olympics. Αν και είχε και προαναγγελθεί η παρουσία του, ο κ.Παπανδρέου δεν ήταν απόψε στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κήρυξε την έναρξη των Αγώνων.
Η απουσία του πρωθυπουργού συνδέεται και με τις έντονες αποδοκιμασίες (σε βάρος του) από τουλάχιστον 5.000 κόσμο στην πρόβα τζενεράλε τη τελετής έναρξης που έγινε την Πέμπτη στο Καλλιμάρμαρο. Εκεί μάλιστα αποδοκιμάστηκε χωρίς καν να παρευρίσκεται.

    

Στη μεγάλη παρέλαση πήραν μέρος περίπου 10.000 αθλητές και μέλη των εθνικών αποστολών 183 χωρών των Special Olympics. Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι θεατές στην Ελληνική αλλά και την Κυπριακή αποστολή κατά την είσοδό τους  στο Στάδιο. Το Λύκειο Ελληνίδων συνόδευσε τις αποστολές, φορώντας παραδοσιακές στολές.

Στη συνέχεια εισήλθε η ελληνική σημαία, από τέσσερις αθλητές των Special Olympics και τέσσερις  Έλληνες Ολυμπιονίκες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κας Γιάννας Δεσποτοπούλου. Τη γαλανόλευκη κρατούσαν  η Σοφία Μπεκατώρου, ο Βασίλης Πολύμερος,η  Βούλα Πατουλίδου και ο Μιχάλης Μουρούτσος, συνοδευόμενοι από την Όλγα Βασδέκη και την Κλεϊα Πανταζή, ενώ άγημα του Πολεμικού Ναυτικού είχε παραταχθεί κατά μήκος του διαδρόμου της σκηνής. Ακολούθησε έπαρση της σημαίας και παιδική χορωδία τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

Ειδική παρουσίαση για τους Special Olympics έγινε από την κινεζικής καταγωγής ηθοποιό Ζάνγκ Ζιγί,  η οποία απευθυνόμενη προς τους αθλητές είπε: “Ανυπομονούμε να σας δούμε να αγωνίζεστε. Μας κάνετε υπερήφανους”. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό δρώμενο βασισμένο στη Θεογονία του Ησίοδου, στο οποίο συμμετείχαν 256 χορευτές με πρωταγωνιστή τον καλαθοσφαιριστή των Special Olympics Ηλία Τζάφα, που υποδύθηκε τον Έρωτα. Το χορευτικό συμβόλισε τη γέννηση του Έρωτα μέσα από το χάος, ο οποίος με ένα κοχύλι κάλεσε τους αντιπροσώπους των Special Olympics από όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση η ερμηνεία του διεθνούς φήμης Έλληνα τενόρου Μάριου Φραγκούλη στο τραγούδι Beautiful Things. Στη συνέχεια 12 παγκόσμιοι αγγελιοφόροι των Special Olympics μίλησαν για τις προσωπικές τους νίκες. “Έχω πια αυτοπεποίθηση” ανέφερε ως προσωπική της νίκη η 31χρονη Ελληνίδα αθλήτρια  Όλγα Δασουρά αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.
Ακολούθησε οπτικοακουστικό αφιέρωμα στη Γιουνίς Κέννεντι Σράιβερ (1921-2009),την γυναίκα που συνέλαβε και εδραίωσε την ιδέα των Special Olympics. Οι Αγώνες αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από την κα Σράιβερ.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: