Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών του ποδοσφαίρου:


«Επιτέλους ελάχιστες μέρες πριν τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εκατοντάδων χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών που οργανώνονται για να συμμετάσχουν στην “ψηφοφορία”, ξετυλίγεται το κουβάρι των “βρώμικων κυκλωμάτων” των στημένων παιχνιδιών του ποδοσφαίρου.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του ΟΠΑΠ, (που πάντα φρόντιζε  για την καλή του φήμη μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες σε επιλεγμένα έντυπα, συλλόγους κλπ), της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) και της ΕΥΠ, που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν βρήκαν τίποτα για τα μεγάλα οικονομικό-πολιτικά σκάνδαλα της εποχής, επιτέλους χτες, βαρύγδουπα ονόματα του ποδοσφαίρου οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, και άλλα “πιο βαρύγδουπα” θα ακολουθήσουν.

Ελάχιστους μήνες από την έναρξη της θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2009, ξεκίνησα σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων για να εξεταστούν και στην Ελλάδα οι καταγγελίες της UEFA και άλλων, για τον τρελό χορό δισεκατομμυρίων από στημένα παιχνίδια με θύματα τους Έλληνες και κυρίως την ψυχή των νέων ανθρώπων. Τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα. Σε χρόνο πολύ ενδιαφέροντα, θα ζήσουμε το θέατρο των προσαγωγών για να πέσει ‘απλετο φως’ και να ‘φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο’ και στη βρώμικη αυτή υπόθεση».
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: