Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Καμιά εμπιστοσύνη στις μανούβρες και τους ελιγμούς του συστήματος
Η δύναμή μας στους αγώνες!

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία τους έχει φέρει ο μαζικός λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Οι μαζικές, καθημερινές συγκεντρώσεις στις πλατείες, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες ενάντια στη λεηλασία των λαϊκών δικαιωμάτων και εισοδημάτων έχουν στριμώξει το ντόπιο αστικό πολιτικό μπλοκ και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές του. Πιεσμένες από την αφύπνιση των λαϊκών και εργαζόμενων μαζών και την έφοδό τους στο προσκήνιο, οι δυνάμεις της ντόπιας και ξένης αντίδρασης, οι δυνάμεις του κεφάλαιου, αναζητούν τρόπους προκειμένου, πρώτον, να κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις και να εκτονώσουν τη δίκαιη λαϊκή οργή.
Δοκίμασαν με τη βία και την καταστολή, πνίγοντας την απεργία της 15ης Ιούνη στα χημικά και επιχειρώντας ξανά και ξανά, για ώρες, να εκκενώσουν την πλατεία Συντάγματος. Δεν τα κατάφεραν! Η αποφασιστικότητα και οι μαχητικότητα λαού και εργαζομένων ματαίωσαν τα σχέδιά τους. Τώρα, δοκιμάζουν μια σειρά άλλους ελιγμούς:
· Έκαναν κυβερνητικό ανασχηματισμό και εκβίασαν ψήφο «εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση, προσπαθώντας να στοιχίσουν το κλονισμένο ΠΑΣΟΚ και να συμβιβάσουν προσωρινά τις φαγωμάρες στο εσωτερικό του. Την ίδια στιγμή που έχουν πάντα έτοιμες «λύσεις» κυβερνήσεων «συνεργασίας», «εθνικής νεότητας», «προσωπικοτήτων» από τα πάντα πρόθυμα πολιτικά δεκανίκια της αστικής τάξης.
· Επαναφέρουν τους εκβιασμούς για τις συνέπειες της μη ψήφισης του μεσοπρόθεσμου.
· Και για «κερασάκι» μας πλασάρουν δημοψήφισμα «θεσμικού περιεχομένου» προσπαθώντας να μας πείσουν ότι οι αντιδράσεις μας εισακούστηκαν και καλώντας μας να αποδεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή που ήδη έχει δρομολογηθεί.
Είναι στο χέρι μας να μην τα καταφέρουν ούτε έτσι!
Γιατί στο βάθος όλης αυτής της προσπάθειας, βρίσκονται τα σχέδιά τους για τη συνέχιση και το βάθεμα της βάρβαρης επιδρομής τους ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων, για την επιβολή νέων, ακόμη σκληρότερων μέτρων σε βάρος του κόσμου της δουλειάς. Με πρώτο και κύριο το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». ‘Ένα πακέτο μέτρων που θα σημάνει τη ραγδαία επιδείνωση της ζωής του λαού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, την παραπέρα υποταγή του λαού και του τόπου στα συμφέροντα των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Εάν για το σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού η επιδρομή στα λαϊκά-εργατικά δικαιώματα είναι μονόδρομος, αντίστοιχα ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΑΥΤΗΣ. Και η ανατροπή αυτή θα έρθει μόνο μέσα από τη συνέχιση και την ενίσχυση των αγώνων μας. Μαζικοποιώντας την παρουσία μας στους δρόμους, στις πλατείες και στις διαδηλώσεις. Ξεσκεπάζοντας τα αστικά ιδεολογήματα της συναίνεσης και της συνδιαχείρισης, όλους αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για την καπιταλιστική κρίση. Παραμερίζοντας όλους αυτούς που -δήθεν από τη σκοπιά του κινήματος- προτείνουν λύσεις για το χρέος. Αλλά και ενάντια σε όλους αυτούς που -προβάλλοντας θεωρίες περί «ατομικότητας» και «άμεσης δημοκρατίας»- αρνούνται και υπονομεύουν το δικαίωμα του λαού να οργανώνεται και να παλεύει συλλογικά, ενάντια σ’ ένα πάνοπλο, αδίστακτο σύστημα.
Μόνο έτσι θα νικήσουμε! Και μπορούμε να νικήσουμε! Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ, οι άνεργοι, η νεολαία, οι αγρότες, οι μετανάστες έχουμε τη δύναμη! Και μπορούμε να την κάνουμε νίκη εάν συσπειρωθούμε σ’ ένα πραγματικό Μέτωπο Αντίστασης με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους. Δημιουργώντας εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή.
· Για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο!
· Για να ανατραπεί το μνημόνιο και τα βάρβαρα μέτρα!
· Για να σπάσουμε τα δεσμά ΕΕ και ΔΝΤ!
· Για να σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης και της υποταγής στον ιμπεριαλισμό.
· ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: