Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Δήλωση Γιώργου Λουκαΐδη, μέλους της Κ.Ε. ΑΚΕΛ για την οικονομία.




Ο ΔΗΣΥ και οι συν αυτώ του συνεχίζουν την κασσανδρολογία για την πορεία της Οικονομίας, εκμεταλλευόμενοι τη μικρή επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011. Παρά τα συγκεκριμένα στοιχεία που παράθεσε το Υπουργείο Οικονομικών ως προς το που οφείλεται η εικόνα του πρώτου τριμήνου, που είναι κυρίως τα μη επαναλαμβανόμενα έξοδα όπως η ενίσχυση των Κυπριακών Αερογραμμών με 20 εκ. ευρώ, η εκταμίευση δαπανών ενωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν καθώς και η μείωση εσόδων όπως τα 80 περίπου εκ. ευρώ από το μέρισμα της Κεντρικής Τράπεζας, εντούτοις ο ΔΗΣΥ και όλοι όσοι μιλούν την ίδια γλώσσα μαζί του συνεχίζουν να καταστροφολογούν.

Προφανώς, δεν τους έγινε μάθημα η πανηγυρική διάψευση των αντίστοιχων κασσανδρολογικών προβλέψεων τους για το 2010, όταν μιλούσαν με βεβαιότητα για 7-8% δημοσιονομικό έλλειμμα, για να έρθει πρόσφατα και η Eurostat να επιβεβαιώσει έλλειμμα στο 5,3%. Αντίθετα με ένα πρωτοφανές μένος και μέγιστη ανευθυνότητα αφενός μιλούν για μαγείρεμα αριθμών από πλευράς κυβέρνησης και αφετέρου συνεχίζουν να προβλέπουν με απόλυτη βεβαιότητα τα χειρότερα για την Κυπριακή οικονομία για το 2011.
Ως ΑΚΕΛ καταγγέλλουμε στον Κυπριακό λαό την έντονα ζημιογόνα πολιτική συμπεριφορά του ΔΗΣΥ και των συν αυτώ, αφού αυτή καλλιεργεί ένα κακό ψυχολογικό κλίμα με αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί προϋποθέσεις για αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της Κυπριακής Οικονομίας στις διεθνείς αγορές και τους ξένους επενδυτές.
Προφανής τους στόχος, είναι να πλήξουν το ΑΚΕΛ και την Κυβέρνηση έναντι παντός τιμήματος για τον Τόπο. Ταυτόχρονα να μας αναγκάσουν να αποδεχτούμε και να εφαρμόσουμε τις νεοφιλελεύθερες συνταγές τους οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ένταση και την έκταση της χειρότερης καπιταλιστικής κρίσης από το 1929-33.
Να αφήσουμε δηλαδή αλώβητο το συσσωρευμένο πλούτο και τα κέρδη και να φορτώσουμε τα βάρη στους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας και τη μεσαία εισοδηματική τάξη.
Να υιοθετήσουμε τις πολιτικές τους για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων οργανισμών δημόσιας ωφελείας, για μείωση των κλιμάκων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία, για παράταση του ορίου αφυπηρέτησης και ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, για πετσόκομμα της ΑΤΑ, για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, για ξήλωμα του κράτους προνοίας.
Υπογραμμίζουμε ότι δεν θα τους κάνουμε το χατίρι αλλά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την υπεύθυνη, κοινωνικά δίκαιη και νοικοκυρεμένη πολιτική της κυβέρνησης η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και ευημερία και έξοδο από τις ξενόφερτες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: