Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της Λέσχης Φίλων KKE Μελβούρνης για την επίσκεψη του υφυπουργού Κ. Γεροντόπουλου στην Αυστραλία.

Επικίνδυνες εξελίξεις, για τους Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία, δρομολογεί η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπουλου, και οι επαφές του με την κυβέρνηση της χώρας σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λέσχη Φίλων ΚΚΕ Μελβούρνης.
 
 
 
Σημειώνει τον κίνδυνο από την προώθηση της βίζας «work and holiday», για τα δικαιώματα των Ελλήνων μεταναστών, ενώ αναφέρεται και στην κατάσταση που βρίσκεται η εκπαίδευση των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωσή:

«Η επίσκεψη του υφυπουργού εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα ομογένειας Κ. Γεροντόπουλου στην Αυστραλία δρομολογεί νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τους Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία. Στις συναντήσεις που είχε με την κυβέρνηση της Αυστραλίας προωθείται η υπογραφή της βίζας work and holiday (subclass 462). Η βίζα αυτή που παρουσιάζεται ότι "θα δίνει την δυνατότητα σε νέους να συνδυάζουν την παραμονή τους σαν μια ευκαιρία για ταξίδι και σπουδές στο εξωτερικό και την γνωριμία άλλων πολιτισμών", στην πραγματικότητα ο σκοπός της είναι να εξασφαλίσουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Αυστραλίας πάμφθηνους ειδικευμένους και μη, εργάτες, νέους επιστήμονες χωρίς δικαιώματα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με εργαλείο τα δουλεμπορικά γραφεία όλο και περισσότεροι άνεργοι μετανάστες χτυπημένοι από την αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, γίνονται τα θύματα της τεράστιας κερδοφορίας των Αυστραλιανών επιχειρηματιών, ενώ γενικότερη στόχευση τους αποτελεί το σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων και η περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων τόσο των Αυστραλών όσο και των Ελλήνων εργαζόμενων.
'Όσο για την εκπαίδευση των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών με το νόμο που ψηφίστηκε πέρσι και τη δημιουργία των λεγόμενων "κέντρων λόγου" εκμηδενίζεται η κρατική ευθύνη για τη δομή, την ύλη, τους διδάσκοντες και το περιεχόμενο διδασκαλίας και μεταφέρεται η ευθύνη του κράτους σε ιδιώτες επιχειρηματίες, στις ελληνικές κοινότητες στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, στην εκκλησία και μέσω όλων αυτών στις πλάτες και στην τσέπη της εργατικής λαϊκής οικογένειας μεταναστών.
Αναφορικά με τη λεγόμενη "σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας εισοδήματος", αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που έχει χαρατσώσει αλύπητα με φόρους τον ελληνικό λαό δια μέσου των εκπροσώπων της που μας επισκέπτονται κατά διαστήματα, να υποδύεται την "ευαίσθητη" για τους Έλληνες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Αυτό που πραγματικά επιδιώκει η κυβέρνηση είναι ο νέος φόρος όπως και να έχει να επιβληθεί "με τρόπο απλούστερο για να μην ταλαιπωρεί τους Έλληνες της αλλοδαπής". Αφού δηλαδή συνεννοηθεί και με την Αυστραλιανή κυβέρνηση θα διεξάγουν οι δύο κυβερνήσεις συντονισμένη διακρατική φοροεπιδρομή στα όποια εισοδήματα των μεταναστών τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, και η Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Εισοδήματος που ισχύει σε άλλες χώρες πρακτικά υπονομεύεται. Έχουν μεγάλη ευθύνη και οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που αποπροσανατολίζουν ζητώντας απλά παρατάσεις για την έναρξη επιβολής των φόρων για τους οποίους συμφωνούν.
Χωρίς καθυστέρηση πρέπει να οργανωθεί η πάλη των Ελλήνων μεταναστών σε κάθε χώρα για να παρθεί πίσω ο νέος άδικος φόρος από τους Έλληνες μετανάστες που ήδη φορολογούνται άγρια από τις κυβερνήσεις των κρατών υποδοχής.
Όσο για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί "ανανεωμένου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού" (ΣΑΕ), η Λέσχη Φίλων ΚΚΕ Μελβούρνης υπογραμμίζει ότι το χρεοκοπημένο ΣΑΕ, αυτό το κρατικό καπέλο σε διασύνδεση με επιχειρηματικούς συνδέσμους χωρίς προσχήματα επιχειρείται και με τη νέα προβιά του "ως νέο ΣΑΕ" να αντικαταστήσει τις εκλεγμένες πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες ή τριτοβάθμιες οργανώσεις των Ελλήνων εργαζομένων στο εξωτερικό. Την ώρα μάλιστα που κι οι Κοινότητες όχι μόνο στη Μελβούρνη οδηγούνται στην απαξίωση, μακριά από τα προβλήματα των μεταναστών, με ευθύνες των παρατάξεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ. Το «νέο ΣΑΕ» όχι μόνο δεν μπορεί να παίξει κανένα διεκδικητικό ρόλο προς όφελος των Ελλήνων μεταναστών που ζούνε και εργάζονται στο εξωτερικό αλλά θα εισηγείται και θα προτείνει αντιλαϊκές ρυθμίσεις και μέτρα που θα ευνοούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής και τα συμφέροντα τους.
Για όλα τα παραπάνω απάντηση μπορούν και πρέπει να δώσουν οι ίδιοι οι μετανάστες εργάτες με την δική τους οργάνωση του αγώνα τους, ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια φοροεπιδρομής, χωρίς κρατικούς διαμεσολαβητές τύπου ΣΑΕ, χωρίς μεταναστευτικούς κυβερνητικούς μεσάζοντες. Η πάλη τους μέσα από τους εργατικούς συνδέσμους, μπορεί να δώσει ώθηση, να είναι ασπίδα για τα συμφέροντά τους για να βάλουν εμπόδια στην επίθεση της κυβέρνησης, για να μην πέσουν στα νύχια δουλεμπορικών γραφείων, να διεκδικήσουν άμεσα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, και δημιουργία κρατικών υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών που θα επιλύονται άμεσα, προβλήματα βίζας, παραμονής, διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης, αξιοπρεπούς διαβίωσης των νέων μεταναστών. Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των δουλεμπορικών γραφείων, προστασία των ανέργων, ίσα δικαιώματα στην αμοιβή, την Υγεία - Πρόνοια, την Παιδεία, τον Αθλητισμό - Πολιτισμό. Το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης».
 
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: