Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Εστησαν φιέστα για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιου


Φιέστα για την υποδοχή του Κρουαζιερόπλοιου «Mariner of the Seas», που έδεσε στο λιμάνι της Σούδας την περασμένη Κυριακή, έστησε ο Δήμαρχος Χανίων (ΠΑΣΟΚ) Μανώλης Σκουλάκης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι της εκκλησίας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, θέλοντας να αποπροσανατολίσουν το λαό και τη νεολαία του νομού Χανίων. Και να πείσουν ότι οι κρουαζιέρες θα δώσουν οικονομική ανάσα ή θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών.
Τα ίδια έλεγαν και για την ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας και τα αμερικανικά στρατεύματα που μετά από κάθε αιματοκύλισμα ενός λαού έρχονταν για να εκτονωθούν και να ψυχαγωγηθούν στα Χανιά, ότι θα αφήσουν δολάρια. 

Δεν έχει όμως την ίδια γνώμη ο χανιώτικος λαός και η νεολαία του που εδώ και χρόνια απαιτεί να φύγουν από τον τόπο τους. Υπεύθυνη για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της εργατικής και λαϊκής οικογένειας είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που όπως και η προηγούμενη νομοθετεί για την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών.

Στόχος τους είναι να επιβάλουν μια χούφτα πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στις κρουαζιέρες σε συνδυασμό με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και δεν πρόκειται να επιτρέψουν να τους φύγει ούτε ένα ευρώ προς τον μικροεπαγγελματία και αυτοαπασχολούμενο. Την ίδια ώρα, επιβάλλουν τους χειρότερους όρους απασχόλησης στους ναυτεργάτες, στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και συνολικά τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: