Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «YES MAN» ΣΕ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΙΣΡΑΗΛ! Επίκαιρο άρθρο από την ISKRA.GR


Άρθρο από την iskra.gr
Η ΣΟΥΔΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΛΙΒΥΗΣ!
ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΑΒΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΝΑΤΟΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ!
Το πλοίο γενικής υποστήριξης Α-470 «Αλιάκμων» του Π.Ν., σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρα στρατιωτικά ειδησεογραφικά μέσα  (www.defencenet.gr), κατέπλευσε στην Κρήτη και βρίσκεται σε αναμονή προκειμένου να πλεύσει προς τον Κόλπο της Σύρτης στην Λιβύη για να υποστηρίξει την αποστολή της φρεγάτας F-454 "Ψαρά", ενώ στην Κρήτη βρίσκεται και η φρεγάτα F-452 "Ύδρα". Σήμερα αναμένονται έξι σκάφη του 6ου Στόλου.
ΣΟΥΔΑ:  ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ,  ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ ΤΩΝ ΗΠΑ,  ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΒΥΗ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΕ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ  ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, στις 4 Μαρτίου αναμένεται να καταπλεύσουν στο Μαράθι το ελικοπτεροφόρο USS «Kearsarge» που μεταφέρει περίπου 800, πεζοναύτες, αλλά η χωρητικότητά του μπορεί να αυξηθεί σε 2.000 και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ponce», στο οποίο εκτιμάται ότι επιβαίνουν περίπου 500 Αμερικανοί πεζοναύτες. Τα πλοία αυτά περνούν την Τετάρτη τη διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνονται προς την Κρήτη.
Στις 6 Μαρτίου αναμένεται να καταπλεύσει στο Μαράθι ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στο οποίο μπορούν να μεταφορτωθούν πύραυλοι cruise.Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα αναμένεται επίσης να φτάσουν στο κρηπίδωμα Κ-14 της αμερικανικής βάσης στην Κρήτη τουλάχιστον δύο ακόμη αμερικανικά πολεμικά πλοία, αλλά και βοηθητικά και πετρελαιοφόρα του αμερικανικού έκτου στόλου.
Η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει επισήμως διπλωματική άδεια για τον κατάπλου των πολεμικών της πλοίων και η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκρίνει σε όλες τις περιπτώσεις τα αμερικανικά αιτήματα.
Το απόγευμα μάλιστα της Πέμπτης 3 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή, τη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ διαμηνύει πως αποκλείει μεν επέμβαση στη Λιβύη εξετάζοντας όμως δε κάθε ενδεχόμενο! Την ίδια, στιγμή, πάντως ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ήταν ξεκάθαρος: «Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη αρχίζει με επίθεση για να καταστραφεί η αντιαεροπορική άμυνα»
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας, Ευ.Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας,Π.Μπεγλίτης, ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας και ο γγ του υπουργείου εξωτερικών, Α.Ζέππος.
Οι υπουργοί αποχώρησαν χωρίς να γίνει καμία απολύτως δήλωση.

 ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!

 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς να ενημερώσει και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής Βουλής και του ελληνικού λαού, όχι μόνο προχωράει στην παραχώρηση της Βάσης της Σούδας προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα αμερικανονατοϊκά σχέδια για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, πίσω από τις οποίες κρύβεται η προσπάθεια ελέγχου των πετρελαϊκών πηγών της χώρας, αλλά και προετοιμάζει την άμεση στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας στην κρίση της Λιβύης.
Η κατάπτυστη αυτή κυβερνητική πολιτική υποτέλειας απέναντι στον αμερικανοταλαντικό ιμπεριαλισμό, αποτελεί, πέραν των άλλων, μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, και μια κίνηση εξευμενισμού ευρωπαϊκών κύκλων ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μάρτη, έτσι ώστε να διεκδικήσει από καλύτερη θέση ενδεχόμενες «διευκολύνσεις» για το ελληνικό χρέος, την ώρα που όλες οι πόρτες φαίνονται κλειστές.
 Δυστυχως, η Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου με τη λογική του "προτεκτοράτου" των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ-Ε.Ε  έχει επιλέξει να παίξει το ρόλο του "καλού στρατιώτη" προκειμένου ο αμερικανοευρωπαϊκός και ισραηλινός ιμπεριαλισμός να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις στη Λιβύη και κυρίως να ελέγξουν τα πετρέλαιά της!

Η χώρα, αντίθετα, χρειάζεται να απεμπλακεί από αυτό το επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό μονοπάτι και κατεπειγόντως να διαμορφώσει μια νέα πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική η οποία θα κατατείνει στην ανάπτυξη νέων φιλικών σχέσεων με τον αναδυόμενο αραβομουσουλμανικό κόσμο για μια νέα Μεσόγειο, θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας και συνανάπτυξης μακριά από τον αμερικανοισραηλινό έλεγχο και την οικονομική εκμετάλλευση των κυρίαρχων της Ε.Ε.
Γι΄αυτό γίνεται επείγουσα όσο ποτέ η ανάγκη απομάκρυνσης της αμερικανονατοϊκής βάσης της Σούδας και όλων των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας. Γίνεται επείγουσα  ανάγκη η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και η απεμπλοκή μας από τον βρώμικο πολιτικό στρατιωτικό ρόλο του!

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! 
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα,  για την άφιξη των δυνάµεών τους, οι Αμερικανοί ειδοποίησαν ήδη την Αθήνα και το ΝΑΤΟ, χωρίς να δώσουν ακριβή σχέδια ως προς το τι προτίθεται να κάνουν ούτε φυσικά χρονοδιαγράµµατα – ίσως αυτό προκύψει κατά τις επαφές που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Γκόρντον, ο πρώτος αµερικανός αξιωµατούχος που φθάνει στην περιοχή μετά τις εξεγέρσεις. ∆ιπλωματικές και στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι η άφιξη δυνάμεων καλύπτεται από το συµβατικό πλαίσιο που ισχύει.
Ο αµερικανικός σχεδιασµός για ανακατάταξη δυνάµεων στη Μεσόγειο καιη µετακίνησή τους κοντά στη Λιβύη, που ίσως περιλαµβάνει και την Ιταλία, συµπίπτει µε την ανάπτυξη ανοιχτά της Λιβύης της αντιτροµοκρατικής αρµάδας της Μεσογείου και µε την πύκνωση των πτήσεων του γιγαντιαίου αµερικανικού «ιπτάµενου κατασκόπου», που εξορµά από τη Σούδα υποκλέπτοντας ό, τι εκπέµπεται από τη Λιβύη.
Το Λονδίνο έχει εντάξει στα στρατιωτικά του σχέδια και τη µεταφορά µαχητικών αεροσκαφών στη Βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, με άγνωστη, μέχρι στιγμής τη στάση της Λευκωσίας 
 Στο µεταξύ ανοιχτά της Λιβύης έχουν αναπτυχθεί περίπου 20 πολεµικά πλοία – αµερικανικά (2), βρετανικά (2), ιταλικά (5), γερµανικά (3), τουρκικά (4) και από ένα (1) ολλανδικό, γαλλικό, ισπανικόκαι ελληνικό. Μερικά ακόµα µετακινούνται ή είναι κοντά σε ετοιµότητα, όπως δύο ελληνικά στη Σούδα.
Εντωμεταξύ, την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ζητούν πιεστικά οι αντικαθεστωτικοί της Λιβύης, προκειμένου να καθηλωθούν τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα με τα οποία ο Καντάφι μπορεί να βομβαρδίσει τις θέσεις των αντιφρονούντων.

ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΑΒΕΣ!

Η κυβέρνηση της Λιβύης και ο Αραβικός Σύνδεσμος εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη μεσολαβητική πρωτοβουλία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, προκειμένου να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση στην κρίση, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας, Αντρες Ισάρα.
«Επιβεβαιώνουμε το λιβυκό ενδιαφέρον για την αποδοχή αυτής της πρότασης, όπως και αυτό του Αραβικού Συνδέσμου Σήμερα η Βενεζουέλα συνεχίζει τα διαβήματά της προς τον αραβικό κόσμο και ολόκληρο τον κόσμο για να φέρουμε την ειρήνη στη Λιβύη», είπε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον Ισάρα, ο Τσάβες έχει ήδη συζητήσει την πρόταση αυτή με τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και καταδίκασε κάθε ενδεχόμενη διεθνή στρατιωτική παρέμβαση στη χώρα που, όπως είπε, θα ήταν «καταστροφική».
Το σχέδιο Τσάβες, προβλέπει την αποστολή στη Λιβύη επιτροπής από τη Λατινική Αμερική, τηνΕυρώπη και τη Μέση Ανατολή προκειμένου να βρεθεί μια διαπραγματεύσιμη λύση στην κρίση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αραβικός Σύνδεσμός απορρίπτει μια στρατωτική νατοϊκή εισβολή!
Ακόμα και αν το σχέδιο Τσάβες, δεν καταφέρει να αποτρέψει την επερρχόμενη νατοϊκή εισβολή, σίγουρα θα αποστερήσει και το τελευταίο "ανθρωπιστικό" φύλλο συκής, από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ!
Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: