Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΛΙΒΥΗ : Το έχουμε ξαναδεί το έργο...Επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια...



Ε, ΔΕ ΘΕΛΕΙ και πολύ μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε πού το πάνε οι Αμερικανοί και η Ευρωπαϊκή Ενωση στην υπόθεση της Λιβύης. Αλλωστε, το έχουμε ξαναδεί το έργο.
Προφανώς, τα αμερικανικά πολεμικά πλοία που έχουν αρχίσει να μαζεύονται στα πέριξ και γενικώς στη Μεσόγειο δεν έχουν πάει εκεί για τουρισμό και είναι βέβαιο πως δε μεταφέρουν τρόφιμα για πρόσφυγες.
Γιατί μπορεί αυτές τις μέρες οι πάντες (Αμερικανοί, ΝΑΤΟικοί, Ευρωπαίοι) να «σκίζονται» για τους πρόσφυγες και τα «δημοκρατικά δικαιώματα» του λαού της Λιβύης, αλλά τα ...ίδια έλεγαν για το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Δηλαδή, για δύο χώρες που σήμερα βρίσκονται ουσιαστικά υπό κατοχή και ιμπεριαλιστικές δολοφονίες αυτών των λαών (πράγμα που δύσκολα συνάδει με τα δημοκρατικά δικαιώματα) και σε μόνιμο υποκινούμενο εμφύλιο (που συνήθως δεν επιλύει το θέμα των προσφύγων).
Οσον αφορά την ελληνική κυβέρνηση - δυστυχώς - έχει ξεκαθαρίσει και αυτή «πού το πάει»: Οπου το πάνε οι «σύμμαχοι»! Αλλωστε, πρόσφατη είναι η δήλωση του πρωθυπουργού περί «μεγαλύτερης εμπλοκής» στο θέμα της Λιβύης.
Υποθέτουμε ότι εκεί οδηγούν τους κυβερνώντες τα «εθνικά συμφέροντα», γιατί αυτή είναι η μόνιμη και πάγια δικαιολογία τους. Συμφέροντα που - εντελώς τυχαία - συμπίπτουν με όσα θέλουν ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Εδώ μια οικονομική ζώνη στο Αιγαίο δεν μπορούν να ορίσουν, εμπλοκή στις εξελίξεις στη Μεσόγειο θέλουν...

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: