Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ): Να καταδικάσουμε τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση Καμία συμμετοχή της Ελλάδας .Αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011


Η αναμενόμενη επέμβαση των Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών στη Λιβύη ξεκίνησε. Οι στόχοι γνωστοί: με το πρόσχημα της υπεράσπισης του λιβυκού λαού στοχεύουν τους εξεγερμένους αραβικούς λαούς, θέλουν να εγκαταστήσουν καθεστώτα υποταγμένα σε αυτούς, θέλουν να ξαναμοιράσουν τα πετρέλαια της Λιβύης αλλά και την επιρροή τους στον αραβικό κόσμο.
Η κυβέρνηση, εκτελώντας πιστά τις εντολές των ευρωπαίων και αμερικανών ιμπεριαλιστών, μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων και συμμετέχει άμεσα στις επιχειρήσεις με ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, αυξάνοντας περισσότερο τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.
 
Αυτό που επιβάλλεται είναι το αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας να ξεσηκωθεί. Ο ελληνικός λαός, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία, πρέπει να δείξει την ξεκάθαρη αντίθεσή του στην ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Λιβύης και στην με οποιοδήποτε τρόπο εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λιβυκό λαό. Να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του. Να απαιτήσει το κλείσιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας και την έξοδό της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. 



Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: